Međunarodno takmičenje mladih u pisanju eseja




Goi Peace fondacija iz Japana u okviru  UNESCO Opšteg akcionog programa o obrazovanju za održivi razvoj otvara Međunarono takmičenje mladih u pisanju eseja. Tema je Promjena koju želim da napravim ( The change i want to make). Takmičenje je otvoreno za mlade ljude do 25 godina starosti u dvije kategorije: djeca- do 14 godina starosti i mladi- od 15 do 25 godina starosti. Rok za dostavu eseja je 15.06.2018.

Takmičari trebaju da nevedu  promjene koje bi oni napravili u svojoj školi, na svom random mjestu, u društvu. državi ili  svijetu i tako ga učinili boljim.

Esej treba da sadrži 700 karakera ili manje  ukoliko je pisan na engleskom, francuskom, španskom ili njemačkom jeziku ili 1600 karaktera i manje  ukoliko je  pisan  na japanskom (ne računajući naslov i naslovnu stranu).

Svoj esej možete poslati poštom ili elektronskim putem. Sam rad ne smije biti prethodno objavljivan i mora biti original. Esej ne smije imati više od jednog autora. Autorska prava samog eseja će biti dodijeljena organizatoru takmičenja.

 

Nagrade:

Prvo mjesto: Uručenje nagrade u Tokiju ( putne troškove snosi organizator takmičenja), sertifikat, 900 američkih dolara i poklon ( 1 učesnik)

Drugo mjesto: Sertifikat, 450 američkih dolara i poklon ( 2 učesnika)

Treće mjesto: Sertifikat i poklon (5 učesnika)

Časno spominjanje: sertifikat i poklon ( 25 učesnika)

 

Za detaljnije informacije o uslovima takmičenja posjetite:

https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.