Dani Italije u Crnoj Gori




Povodom obilježavanja 17. Nedjelje italijanskog jezika u svijetu, koja traje od 16-22. oktobra, a ove godine ima za temu italijansku kinematografiju, Studijski program za italijanski jezik i književnost organizuje na Filološkom fakultetu u Nikšiću više aktivnosti u cilju približavanja italijanskog jezika, kulture i filma crnogorskoj publici, a posebno mladim generacijama.

  •  U utorak, 17. oktobra, u holu fakulteta biće otvorena izložba panoa/postera na temu italijanskog filma. Izložba je organizovana u saradnji sa Udruženjem nastavnika italijanskog jezika Crne Gore, a biće prikazani radovi učenika osnovnih i srednjih škola iz više crnogorskih gradova, kao i studenata italijanskog jezika.
  • U srijedu, 18. oktobra u 10 h na Filološkom fakultetu gostovaće prof. Marija Rita Liuni sa Univerziteta za strance „Dante Aligijeri“ u Ređo Kalabriji, koja će studentima Filološkog fakulteta predstaviti svoj Univerzitet i mogućnosti za mobilnost i stipendije koje im se pružaju.
  • U četvrtak, 2. novembra u 12 h na Filološkom fakultetu gostovaće direktor Italijanskog kulturnog centra u Beogradu, g. Davide Skalmani, koji će održati predavanje o književnosti i filmu, kao i o oblicima promocije italijanske kulture u svijetu.

 Pored toga, u organizaciji Italijanske ambasade u Podgorici, u bioskopu Delta Sitija u Podgorici od 17. do 20. oktobra biće prikazani italijanski filmovi novije produkcije, sa početkom u 19.30. Ulaz je slobodan.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.