Modul 6




Univerzitet Crne Gore, uz podršku fondacije King Baudouin, realizuje projekat TRAIN, sa ciljem da razvije, implementira i evaluira program treninga profesionalnog razvoja akademskog osoblja, usmjeren, prije svega, na buduće profesore i saradnike u nastavi.

Šesti modul na temu Metodologija naučno-istraživačkog rada u PRIRODNIM I DRUŠTVENIM NAUKAMA  - Metodologija generičkog istraživanja, održano je u petak 11.03.2016. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore. Trener ovog modula bio je prof. dr Veljko Milutinović.

Prof. Veljko Milutinović je doktorirao na Univerzitetu u Beogradu, proveo je oko deceniju na raznim pozicijama na fakultetima u SAD (većinom na Univerzitetu Purdue), i on je kodizajner DARPA prvog GaAs RISC mikroprocesora. Trenutno predaje i sprovodi istraživanje na Univerzitetu u Beogradu  u okviru ET, MATH, i PHY/CHEM.  Njegovo istraživanje uglavnom je usmjereno na rudarenje (datamining) algoritama i proračunavanje protoka podataka, sa naglaskom na dizajn algoritama mapiranja namijenjenih za izvršavanje na energetski efikasnim računarskim sistemima.  Takođe, drži kurseve intelektualnih vještina.  U njegovih 7 knjiga, predgovore je napisalo 7 različitih dobitnika Nobelove nagrade sa kojima je sarađivao na prošlim industrijski sponzorisanim projektima koje sponozoriše industrija. Objavio je više od 40 radova u časopisima iz IEEE (Institut za elektrotehniku) i ACM (udruženje za računarski sistem) izdanja, koji su citirani više od 4000 puta (izvor: Google Scholar Citations).

Predavanju je prisustvovao veliki broj doktoranada i istraživača sa Univerziteta Crne Gore, a materijal sa prezentacije možete preuzeti sa veb sajta prof. dr Veljka Milutinovića: http://home.etf.rs/~vm/.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.