Modul 8




OSMI TRAIN MODUL

METODOLOGIJA NAUČNO-ISTRAŽIVAČKOG RADA

Univerzitet Crne Gore, uz podršku fondacije King Baudouin, realizuje projekat TRAIN, sa ciljem da razvije, implementira i evaluira program treninga profesionalnog razvoja akademskog osoblja, usmjeren, prije svega, na buduće profesore i saradnike u nastavi. Teži se razvoju novog kadra na univerzitetima Zapadnog Balkana (partneri u projektu su još i Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Sarajevu).

Osmi TRAIN modul pod nazivom “Metodologija naučno-istraživačkog rada” održan je 11. maja 2016. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore. Modulu su prisustvovali doktorandi Univerziteta Crne Gore, a predavači prof. dr Zdravko Krivokapić i prof. dr Vladimir Pešić su kroz modul obrađivali osnove metodologije naučno-istraživačkog rada, proces naučno-istraživačkog rada, pisanje, slanje i recenziranje naučnog rada kao i naučne baze i potencijalne zamke za istraživače.

Ciljna grupa programa obuke bili su studenti doktorskih studija, saradnici u nastavi, docenti i studenti post-doktorskih studija društvenih nauka.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.