Univerzitet Crne Gore promovisan na info danu za srednjoškolce




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Univerziteta Crne Gore promovisali su fakultete i studijske programe ove visokoobrazovne institucije, srednjoškolcima iz opština sa sjevera Crne Gore, kao i ostale sadržaje koje naši studenti mogu koristiti tokom trajanja studija. Domaćin održanog info dana u Nikšiću bio je Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore.

Naime, Centar za monitoring i istraživanje - CeMI, sproveo je projekat „Osposobljavanje mladih iz sjevernih opština Crne Gore za tržište rada“ - finansiran od strane Ministarstva sporta Crne Gore, kroz konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata na osnovu godišnjeg plana ostvarivanja Nacionalne strategije za mlade za 2017. godinu i bio glavni inicijator za organizaciju ovog događaja.

Tokom trajanja projekta bili su anketirani učenici trećeg razreda srednjih škola iz četiri opštine na sjeveru (Nikšić, Plužine, Pljevlja, Žabljak). Na osnovu njihovih preferencija organizovane su obuke za aktivno traženje posla i razvoj karijere, na kojima su učesnici uobličili svoje biografije i motivaciona pisma, ali se i upoznali sa načinima traženja posla, zatim obuke za preduzetništvo i razvoj biznis ideja, na kojima su se učenici upoznali sa postojanjem i načinima korišćenja dostupnih fondova za razvoj biznisa, start-up projekata, kao i 2 info dana na kojima su se predstavili univerziteti iz Crne Gore.

Na info danu u Nikšiću, budućim studentima su uručeni informatori sa definisanim ishodima učenja, kao i ostali promotivni materijal koji pruža sve potrebne informacije o sadržajima koje Univerzitet Crne Gore nudi svojim studentima, sa posebnim akcentom na programe studentske razmjene i razvoj vještina kroz Karijerni centar Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.