19.04.2016

UCG partner AIESEC-a na Danima karijere: Održana četvrta radionica Karijernog centra

 
 

Univerzitet Crne Gore partnerski je podržao organizovanje Dana karijere – događaja čiji je glavni organizator studentska organizacija AIESEC Crna Gora. Poseban doprinos dao je Karijerni centar Univerziteta Crne Gore održavanjem radionice „Koraci ličnog razvoja“ drugog dana ove manifestacije.

Prvog dana na svečanom otvaranju ispred Univerziteta Crne Gore prisutnima se obratila prof. dr Maja Baćović, prorektor, koja je u svom govoru pozdravila organizatore i poželjela im uspješan događaj. Ocijenila je da je značaj organizovanja ovakvih događaja veliki naročito jer studenti imaju priliku da upoznaju poslodavce i ostvare kontakt sa njima, što je i jedan od razloga osnivanja i postojanja Karijernog centra na Univerzitetu Crne Gore.

Radionica „Koraci ličnog razvoja“ koja se održala drugog dana ove manifestacije privukla je mlade i imala za cilj da oni bolje upoznaju sebe kako bi na osnovu toga napravili odluke o svojim budućim planovima. Radionica je realizovana u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, a uz simulaciju „brodoloma“ studenti su kroz individualni i grupni rad donosili odluke o tome kako da izvrše spasavanje sebe i svoje grupe sa kojom su putovali Pacifikom. Na osnovu toga psiholog iz ZZZCG komentarisala je i razmatrala njihove lične osobine. Studenti sa radionice nose lijepo iskustvo i zadovoljstvo zbog naučenih novih stvari.

Trećeg dana održan je i Sajam zapošljavanja na kome je Univerzitet Crne Gore predstavio zainteresovanima Karijerni centar i Kancelariju za međunarodnu saradnju kao dva servisa koja u najvećoj mjeri stoje na raspolaganju studentima. Studenti su iz prve ruke mogli da dobiju informacije o svim aktivnostima ova dva servisa, da se raspitaju o programima mobilnosti, dodatinim usavršavanjima, praksama, obukama i sl.

Događaj je bio veoma uspješan, čemu svjedoči i veliki broj ostalih učesnika kao i sama posjećenost sva tri dana njegovog trajanja.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

15.02.2018 Karijerni centar

Održan info dan za pozive RISE i IF unutar akcija Marija Sklodovska Kiri

DETALJNIJE

05.02.2018 Karijerni centar

Info dan o Akcijama Marija Sklodovska Kiri – H2020

DETALJNIJE

18.01.2018 Karijerni centar

Nova funkcija Participant Portala – traženje partnera za otvorene konkurse

DETALJNIJE

11.01.2018 Karijerni centar

Sajam internacionalnih poslova i stručnih praksi - Best Career Day

DETALJNIJE

10.01.2018 Karijerni centar

Stipendije Marija Sklodovska Kiri (H2020) za mlade istraživače

DETALJNIJE

08.12.2017 Karijerni centar

Evropski prostor istraživača - otvoreno tržište rada

DETALJNIJE

08.12.2017 Karijerni centar

Kako učestvovati u programu Marija Sklodovski Kiri

DETALJNIJE

04.12.2017 Karijerni centar

Jednodnevni seminar za istraživače 7. decembra

DETALJNIJE

24.11.2017 Karijerni centar

Univerzitet Crne Gore promovisan na info danu za srednjoškolce

DETALJNIJE

21.11.2017 Karijerni centar

Održana radionica o traženju posla

DETALJNIJE