Održan info dan za pozive RISE i IF unutar akcija Marija Sklodovska Kiri




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ministarstvo nauke Crne Gore bilo je domaćin info-dana za dva poziva u okviru Marija Kiri Akcija, a događaj je otpočeo obilježavanjem Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci.

Učesnike je pozdravila Branka Žižić, NCP koordinator za EU program za istraživanja i inovacije HORIZONT 2020, osvrnuvši se kratko na učešće Crne Gore u ovom programu, sa fokusom na Marija Sklodovska Kiri Akcije, te predstavila mrežu nacionalnih kontakt osoba (NCP) u Crnoj Gori.

Aktuelni poziv Razmjena istraživačkog i inovativnog osoblja (RISE) prezentovala je Žoana Silva, predstavnica Istraživačke izvršne agencije (REA) u Evropskoj komisiji. G-đa Silva je prisutnima približila uslove prijavljivanja za ovaj poziv, način pripreme budžeta, primjere RISE projekata, kao i novi instrument na portalu za pretragu partnera. 

Rok za podnošenje projektnih prijedloga za ovaj poziv ističe 21. marta 2018. godine.

Uslove prijavljivanja za poziv koji se odnosi na Individualne stipendije (IF), vrste stipendija, načine pretrage institucija domaćina, finansijske aspekte projektne prijave i djelove prijave predstavili su Marijeta Barjaktarović Lanzardi i Filip Petrović, NCP za Marija Sklodovska Kiri Akcije.

Poziv će biti otvoren 12. aprila 2018. godine, dok je rok za prijavljivanje 12. septembar 2018. godine.

Prezentacije sa info-dana dostupne su u prilogu ispod.

Koristimo priliku da obavijestimo sve zainteresovane da je Sastanak koordinatora za RISE projekte održan 18-19. januara 2018. godine u Briselu, a materijale sa ovog događaja možete preuzeti ovdje.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.