EURAXESS osvaja nove domete




EURAXESS mreža kao posebna inicijativa Evropske komisije za podsticanje mobilnosti i razvoja karijere istraživača, na kraju još jedne akademske godine sumirala je svoje rezultate rada.

EURAXESS sada ima 80.000 registrovanih korisnika od kojih je 37.000+ istraživača, dok 13.500+ organizacija ima registrovane EURAXESS naloge. Ove godine na EURAXESS-u je objavljeno više od 20.000 radnih mjesta, preko 170 fondova za finansiranje projekata, dok je više od 450 institucija objavilo pozive da budu domaćini istraživačima.

EURAXESS je još uvijek jedna od glavnih mreža mobilnosti istraživača u Evropi sa preko 550 centara za podršku u 40 evropskih zemalja. Svaka zemlja ima svoj nacionalni Euraxess portal.

Južna Koreja i Australija/Novi Zeland pridružili su se mreži kao nova čvorišta koja promovišu mogućnosti istraživanja saradnje sa Evropom i dostupne šeme finansiranja. Zvanično lansiranje EURAXESS Južne Koreje održano je 13. jula u Seulu.

EURAXESS je takođe odredište kada je u pitanju primjena, implementacija i kontrola kvaliteta HRS4R procedure. Novi alat, koji je lansiran sredinom maja, trenutno koriste samo nove institucije koje ulaze u ovaj proces, a od jeseni je u planu da ovaj e-alat koriste i institucije koje su već upisane u HRS4R proceduru.

Pozivamo sve istraživače sa Univerziteta Crne Gore da kreiraju svoje naloge na Euraxess portalu i otpočnu sa pretragom izvrsnih mogućnosti za unapređenje i razvoj karijere.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.