Održan info dan o Marija Sklodovska Kiri stipendijama za iskusnije istraživače




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ministarstvo nauke i Univerzitet Crne Gore organizovali su info dan o otvorenom konkursu u okviru Akcija „Marija Sklodovska Kiri“, koji je bio namijenjen iskusnijim istraživačima, postdoktorandima.

Individualni istraživački projekti iz ovog segmenta programa Horizont2020 imaju za cilj da opreme istraživače vještinama i međunarodnim iskustvom neophodnim za uspješnu karijeru, bilo u javnom ili privatnom sektoru. Mobilnost je moguća u okviru zemalja EU ili zemalja pridruženih programu a manji dio predviđenog budžeta izdvojen je za mobilnost izvan Evrope. Podržavaju se projekti iz svih oblasti nauke i naučnih disciplina, na teme koje predlažu sami istraživači i institucije domaćini u kojima će se realizovati projekat. Projekti traju od 12 – 24 mjeseca, a rok za podnošenje predloga je 14. septembar 2017.

Branka Žižić, nacionalna NCP koordinatorka za H2020 u Ministarstvu nauke održala je prezentaciju o individualnim „Marija Sklodovska Kiri“ stipendijama za istraživače, dok je mr Filip Petrović, stručni saradnik u Karijernom centru Univerziteta Crne Gore, predstavio usluge evropskog portala za mobilnost istraživača - Euraxess

Više o održanom info danu možete pogledati na linku:

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.