28.09.2016

Posjeta potpredsjednik Lazović i direktora Biroa za razvoj Međunarodne unije za telekomunikacije Brahimom Sanouom MIXP-u

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije prof.dr Vujica Lazović sastao se danas sa direktorom Biroa za razvoj Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) Brahimom Sanouom povodom Nacionalne tačke razmjene internet saobraćaja (MIXP) u Podgorici.

Potpredsjednik Lazović je istakao da je studija izvodljivosti uspostavljanja Nacionalne tačke razmjene internet saobraćaja (MIXP-a) u Crnoj Gori, pokazala da je to neophodan alat za pospješivanje razvoja internet servisa, snižavanje cijena usluga interneta, rasterećivanje linkova za globalni pristup internetu, poboljšavanje kvaliteta usluge pristupa internetu i sigurnosti komunikacija, kako u pogledu zaštite ličnih podataka, tako i u pogledu bezbjednosti mreže, za povećanje efikasnosti biznisa i privređivanja. Veoma je važno da jedna zemlja ima uspostavljenu Nacionalnu tačku razmjene internet saobraćaja, što smo, u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, tj. njegovim Centrom informacionog sistema, Agencijom za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, kao i uz pomoć Telenora i Crnogorskog Telekoma, a uz veliku pomoć inostranog partnera Međunarodne unije za telekomunikacije i uspjeli da realizujemo. Na taj način smo napravili korak dalje ka postizanju unaprijed zacrtanih ciljeva, rekao je potpredsjednik Lazović.

Potpredsjednik Lazović i direktor Sanou obišli su prostorije MIXP-a i istakli spremnost za nastavak i unapređenje saradnje Ministarstva za informacino društvo i telekomunikacije, Univerziteta Crne Gore i nacionalne ICT zajednice sa Međunarodnom unijom za telekomunikacije (ITU).  

Video izjave potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića, direktora Međunarodne telekomunikacione unije (ITU) Brahima Sanoua i prof. Boža Krstajića člana Savjetodavnog tjela za praćenje i kordinaciju MIXP-a, možete pogledati na sledećoj adresi: http://www.mid.gov.me/vijesti/.

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

25.04.2018 Centar informacionog sistema

Novi grafički interfejs za webmail

DETALJNIJE

25.04.2018 Centar informacionog sistema

Tehnološki unaprijeđen sistem arhiviranja i web mejl Univerziteta Crne Gore

DETALJNIJE

24.04.2018 Centar informacionog sistema

Mobilna aplikacija "UCG Objave"

DETALJNIJE

22.02.2018 Centar informacionog sistema

Skraćeni link na ličnu stranicu na web portalu UCG

DETALJNIJE

16.02.2018 Centar informacionog sistema

Kreirani mail nalozi za studente koji su upisani 2017/18.

DETALJNIJE

29.09.2017 Centar informacionog sistema

Napad na mail server ac.me

DETALJNIJE

19.06.2017 Centar informacionog sistema

Učešće na RIPE NCC IPv6 osnovnom i naprednom treningu

DETALJNIJE

04.07.2016 Centar informacionog sistema

Održana radionica o BGP rutiranju i BIRD aplikaciji

DETALJNIJE

31.08.2015 Centar informacionog sistema

NACIONALNA TAČKA RAZMJENE INTERNET SAOBRAĆAJA U CIS-U

DETALJNIJE