Mail za studente




Mail za studente
Microsoft Live@edu servis, koji je namjenjen studentima Univerziteta Crne Gore, nadogradjen je na Microsoft Office 365. Nakon nadogradnje studenti ce imati dva odvojena naloga sa istim korisnickim imenom i lozinkom koji su koristili za pristup Live@edu servisu. 

1. Office 365 nalog - Nalog za pristupate email-u. Administrator ovog naloga ostaje Univerzitet Crne Gore. Web adresa za pristup: https://www.outlook.com/live.ac.me .
2. Licni Microsoft nalog – Nalog za pristup SkyDrive sadržaju, Messenger, i drugim Microsoft servisima. Administrator ovog naloga nece više biti Univerzitet Crne Gore. Web adresa za pristup:https://skydrive.live.com.

Microsoft Office 365 servis za studente

Microsoft Live@edu servis koji je namjenjen studentima Univerziteta Crne Gore nadogradjen je na Microsoft Office 365. Nakon nadogradnje studenti ce imati dva odvojena naloga sa istim korisnickim imenom i lozinkom koji su koristili za pristup Live@edu servisu.

  1. Office 365 nalog - Nalog za pristupate email-u. Administrator ovog naloga ostaje Univerzitet Crne Gore.
  2. Licni Microsoft nalog – Nalog za pristup SkyDrive sadržaju, Messenger, i drugim Microsoft servisima. Administrator ovog naloga nece više biti Univerzitet Crne Gore, što ce znaciti da za ovaj nalog necemo biti u mogucnosti da vam resetujemo lozinku.

Šta treba da uradite?

Da biste bez problema koristili Office 365 i sve što on nudi, potrebno je da uradite sledece:

  1. Internet Explorer 6 ili 7 nisu podržani, potrebno je da se ažuriraju na noviju verziju .
  2. Verzija Outlooka mora biti minimum Outlook 2007 ili Outlook 2010.
  3. Web adresa za pristup email-u i kalendaru je https://www.outlook.com/live.ac.me.
  4. Web adresa za pristup SkyDrive-u je https://skydrive.live.com.

Microsoft Office 365 servis za studente sadrži sledeće:

E-pošta i kalendari Poštansko sanduče od 25 GB za svakog korisnika, deljene kalendare i alatke za upravljanje zadacima.
Konferencije na mreži Organizujte audio i video sastanke na mreži koristeći funkcije za djeljenje ekrana jednim klikom, HD video konferencije i virtuelnu tablu za pisanje. Odlična opcija za učenje na daljinu.
Razmena trenutnih poruka Povežite se sa ostalima putem trenutnih poruka i stavite svima do znanja da ste dostupni koristeći status na mreži.
Skladištenje i deljenje datoteka SkyDrive Pro obezbjeđuje korisnicima lično skladište od 7 GB koje se sinhronizuje sa njihovim PC ili Mac računarom za pristup van mreže. S lakoćom djelite dokumente sa ostalima koristeći Office ili SharePoint.
Lokacije tima Zajedno radite na projektima, u grupama za učenje ili u sekcijama koristeći lokacije timova koje vam pomažu da na jednom mestu organizujete srodna dokumenta, zadatke i razgovore. Dozvoljeno je čak 300 podlokacija.
Office Web Apps Kreirajte i uređujte Word, OneNote, PowerPoint i Excel dokumenta u bilo kom savremenom web čitaču.
Mobilnost Sinhronizujte e-poštu, kalendar i kontakte; pristupite SharePoint lokacijama; prikazujte i uređujte Office dokumenta koristeći Office Web Apps preko web čitača na Windows Phone, iOS i Android uređajima.
Aplikacije za Office i SharePoint Nove aplikacije nezavisnih proizvođača i one koje su razvili korisnici funkcionišu sa sistemima Office i SharePoint kako bi Veb usluge postale dostupne direktno u dokumentima i na lokacijama.
Pouzdanost Budite spokojni znajući da su vaše usluge dostupne uz ugovor o nivou usluga sa vrhunskih 99,9% rada bez prekida.
Bezbjednost Najmodernije bezbjednosne procedure sa pet slojeva bezbjednosti i proaktivnim nadgledanjem pomažu u zaštiti vaših podataka.
Privatnost Vaši podaci pripadaju vama. Microsoft ne skenira e-poruke niti dokumenta u svrhe oglašavanja.
Podrška Podrška preko telefona 24 sata, svih 7 dana u nedelji za sve IT probleme. Za probleme koji nisu tako hitni možete da uputite zahtev za servisiranje preko administratorskog portala.
INFORMCIJE I PODRŠKA



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.