Predstavnici UCG na godišnjoj konferenciji EUPRIO




Predstavnici UCG na godišnjoj konferenciji EUPRIO

Predstavnici Univerziteta Crne Gore učestvovali su u radu godišnje konferencije asocijacije službenika za odnose s javnostima evropskih visokoškolskih institucija EUPRIO, koja je održana u Antverpu u Belgiji. Tema ovogodišnje konferencije bilo je brendiranje univerziteta i budućnost obrazovanja u svijetu koji se tehnološki mijenja.

Godišnja konferencija okupila je više od 280 delegata iz 23 države i 751 članice EUPRIO-a. Univerzitet Crne Gore odnedavno je član EUPRIO, a iz našeg regiona samo je još Hrvatska u toj asocijaciji. Kako su obje države nove članice EUPRIO-a, posebno su pozdravljene na Generalnoj skupštini asocijacije.

EUPRIO je osnovan u Briselu 12. maja 1986. uz podršku zvaničnika Evropske zajednice, pa je na konferenciji u Antwerpu asocijacija obilježila i jubilej - 30 godina postojanja. Cilj EUPRIO-a je da osnaži i promoviše saradnju i partnerstvo između evropskih institucija visokog obrazovanja i istraživanja u oblasti komunikacija.

Naredna konferencija biće organizovana u junu naredne godine u Manhajmu u Njemačkoj. Tema konferencije biće „Umrežavanje za bolju budućnost – univerziteti, gradovi, teritorije i preduzeća“.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.