15.12.2017

Zajednička konferencija instituta “Konfucije” za Centralnu i Istočnu Evropu za 2017. godinu


 Zajednička konferencija instituta “Konfucije” za Centralnu i Istočnu Evropu na Institutu “Konfucije” na Eötvös Loránd Univerzitetu u Mađarskoj, održana je 27. novembra 2017. godine. Crnogorska direktorica Instituta “Konfucije” na UCG Milena Đukanović i Imagekineska direktorica Luo Chunxia prisustvovale su ovoj konferenciji.

Na konferenciji je ukupno bilo 55 direktora sa 30 instituta “Konfucije” iz Centralne i Istočne Evrope. Učesnici su raspravljali o dvije glavne teme i to: ulozi instituta “Konfucije” u podržavanju inicijative “Pojas i put” kao i unapređenju i inovativnom razvoju instituta “Konfucije”.

Direktorica Milena Đukanović govorila je o inovativnim potezima Instituta “Konfucije” na UCG kada je u pitanju davanje i efikasnost stipendija i saradnja sa lokalnim organizacijama. Direktorica Luo Chunxia upoznala je prisutne sa načinom na koji Institut “Konfucije” na UCG ima ulogu spone u inicijativi “Pojas i put” kroz iskrenu saradnju sa kineskim preduzećima u Crnoj Gori. Učesnici su razmjenjivali ideje i učili jedni od drugih.

Sponzor Zajedničke konferencije instituta “Konfucije” za Centralnu i Istočnu Evropu za 2017. godinu bio je Hanban, a domaćin konferencije bio je Univerzitet Eötvös Loránd i Institut “Konfucije” na Univerzitetu Eötvös Loránd u Mađarskoj. Yan Guohua, potpredsjenik Univerziteta za inostrane studije u Pekingu, Zhang Xiaohui, direktor kancelarije instituta “Konfucije” zajedno sa Wang Lingze i Wang Lei, visokim zvaničnicima iz Hanbana, prisustvovali su ovoj konferenciji i slušali ideje i predloge prisutnih. Ova Zajednička konferencija unaprijediće dalji razvoj instituta “Konfucije” u Centralnoj i Istočnoj Evropi.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

30.03.2018 Institut Konfucije

Modna revija inspirisana Kinom

DETALJNIJE

26.03.2018 Institut Konfucije

Kinesko kulturno iskustvo u Tivtu

DETALJNIJE

21.03.2018 Institut Konfucije

O danima kineske medicine na TVCG

DETALJNIJE

13.03.2018 Institut Konfucije

Dani kineske medicine

DETALJNIJE

09.03.2018 Institut Konfucije

Iskustvo kineske kulture – nova priča, novi pogledi

DETALJNIJE

02.03.2018 Institut Konfucije

Najmlađi predstavili kinesku kulturu na Sajmu inovativnog rada

DETALJNIJE

28.02.2018 Institut Konfucije

O Kini iz ugla učesnika svjetskog takmičenja

DETALJNIJE

19.02.2018 Institut Konfucije

Kurs kineskog jezika u tivatskoj i budvanskoj školi

DETALJNIJE

23.01.2018 Institut Konfucije

Crna Gora kao druga kuća

DETALJNIJE

10.01.2018 Institut Konfucije

Saradnja sa privatnom internacionalnom školom Adriatic College

DETALJNIJE