06.12.2017

Delegacija Čangša Univerziteta nauke i tehnologije posjetila ambasadu NR Kine u Crnoj Gori

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Delegacija Čangša Univerziteta nauke i tehnologije (CUNT) posjetila je ambasadu NR Kine u Crnoj Gori.

Ambasador NR Kine u Crnoj Gori Cui Zhiwei je na sastanku sa Fu Hongijanom, sekretarom Odbora CUNT-a, izjavio da je posjeta delegacije od velikog značaja za Institut “Konfucije” na Univerzitetu Crne Gore koji je, kao neprofitna i nepolitička obrazovna institucija, produbio razmjenu i obostrano razumijevanje naroda dvije zemlje i unaprijedio prijateljski odnos Kine i Crne Gore.

 Ambasador je istakao da je Changsha Univerzitet nauke i tehnologije doprinio nadogradnji talenata u kompaniji CRBC, kao i značaj rada ovog Univerziteta u pogledu njegovanja talenata inače. Takođe, pohvalno se iskazao o knjizi naučnika predvođenih Wu Dilongom, “Montenegro at a Glance”, koja na kineskom jeziku upoznaje posjetioce sa Crnom Gorom.

Sekretar Hongyuan izrazio je zahvalnost za pomoć pri organizaciji sastanka sa predsjednikom Crne Gore. On je obećao  da će CUNT i dalje obezbjeđivati odlične profesore i studente za kineske institucije i preduzeća u Crnoj Gori.

Uz podršku i pokroviteljstvo ambasade NR Kine u Crnoj Gori, Institut “Konfucije” na UCG sprovodi “Četiri principa” obrazovanja koje je pomenuo Xi Jinping, predsjednik NR Kine, tokom 19. Nacionalnog kongresa komunističke partije Kine, a naročito princip da obrazovanje mora poslužiti za reformu, otvaranje i socijalističku modernizaciju.

Razgovorali su i o produbljenju saradnje CUNT-a i UCG-a. Prema riječima Ambasadora Zhiwei-a, ove godine 29 studenata iz Crne Gore dobilo je pune stipendije od kineske vlade.

Sekretar Fu Hongyuan je kazao da stipendije za insotrane studente imaju dugoročan značaj za lokalne škole i njihov međunarodni razvoj

Ambasada će, najavio je ambasador, i dalje podržavati rad Instituta “Konfucije” na UCG i kineskih preduzeća u Crnoj Gori, kako bi se unaprijedio razvoj prijateljskih odnosa između dvije zemlje.

Dr Wu Dilong, direktor Kancelarije za međunarodnu saradnju na CUNT, Luo Chunxia, kineska direktorica Instituta “Konfucije” na UCG i Wu Ling, profesorica kineskog jezika, takođe su prisustvovali ovom sastanku.

 

 

 


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

10.06.2018 Institut Konfucije

Uspješno završeno HSK testiranje

DETALJNIJE

04.06.2018 Institut Konfucije

Predavanja o kineskoj kulturi čaja

DETALJNIJE

26.05.2018 Institut Konfucije

Dan kineske kulture u Herceg Novom

DETALJNIJE

25.05.2018 Institut Konfucije

Čas kulture o kineskom čaju  

DETALJNIJE

23.05.2018 Institut Konfucije

Završen HSKK test  

DETALJNIJE

14.05.2018 Institut Konfucije

U otvorenom prostoru Tehnopolisa biće predstavljana i kineska kultura

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Predavanja o kineskoj medicini

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Gostovanje na TV 777

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineski kaligrafi imaju dug životni vijek

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineska kaligrafska izložba otvorena

DETALJNIJE