O danima kineske medicine na TVCG




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Crnogorska direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore Milena Đukanović sa zamjenikom direktora Kina Medica  Lv Qing, gostovala je na nacionalnoj televiziji Crne Gore. 

"Za razliku od zapadne medicine, kineska medicina ima svoju jedinstvenu filozofsku osnovu i način liječenja. Nadamo se da će sve više Crnogoraca moći razumjeti kinesku medicinu i kroz predavanja koja će Institut održati u Rektoratu Univerziteta Crne Gore", kazala je Đukanović.

Lv Qing je u intervjuu najavila predavanja o tradicionalnoj kineskoj medicini koja će Institut Konfucije održati na Univerzitetu Crne Gore. Među njima su: Kineska medicina kao način života, Yin i Yang i 5 elemenata u kineskoj medicini, Fizička osnova ljudskog tijela u tradicionalnoj kineskoj medicini, Funkcije u strukturi ljudskog tijela u tradicionalnoj kineskoj medicini, Kako lječiti bolesti u tradicionalnoj kineskoj medicini i Prednosti tradicionalne kineske medicine u tretiranju bolesti. 

Takođe,  Lv Qing  je kazala kako će saradnja Instituta Konfucije sa Univerzitetom Crne Gore omogućiti da više ljudi Crne Gore shvate kulturu kineske medicine. 
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.