Održano preliminarno takmičenje za Kineski most




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore je održao preliminarno takmičenje za 17. takmičenje u znanju kineskog jezika Kineski most za studente kineskog jezika u Crnoj Gori.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je “Jedan  svijet, jedna porodica”. Preliminarno takmičenje u Crnoj Gori je bilo podijeljeno na 4 dijela: predstavljanje, teze za govor, pitanja i odgovori i kineski talent šou.

Danilo Jeknić je osvojio prvu nagradu na preliminarnom takmičenju, dok su Milica Janjić i Goran Božović bili drugi i treći. Danilo Jeknić će otići u Kinu za polufinale i finale, a Milica Janjić ima priliku učestvovati u takmičenju u Kini kao posmatrač.

Takmičenju je prisustvovao i Yu Xi, predstavnik Kineske ambasade u Crnoj Gori, kao specijalan gost i sudija.Kineska direktorica na Institutu Konfucije Luo Chunxia, kineski nastavnici Lei Ying, Wu Ling, i Wang Yihua, su sudili na takmičenju. Milica Marković zajedno sa Stefanom Erakovićem,  dokazani studenti kineskog, bili su pozvani na takmičenje takođe. Oni su podijelili su svoja iskustva u učenju i studiranju kineskog jezika u Kini, što je učinilo da su ostali kineski učenici dobili više informacija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.