Održan performans kineske umjetničke delegacije "Most prijateljstva"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sinoć je u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović izveden nesvakidašnji multimedijalni performans umjetničke delegacije iz Kine pod nazivom “Most prijateljstva” koji je bio priređen u organizaciji Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore i Kulturno - informativnog centra ,,Budo Tomović” sa početkom u 19 časova.

Performans “Most prijateljstva” približio je duh i tradiciju ovog drevnog naroda kroz tradicionalne i savremene igre, orkestarsku muziku, solističke nastupe vokalnih i instrumentalnih izvođača, operu i projekciju filma. Kroz ples i pjesmu, spajaju se prošlost i budućnost, a evociraju se i uspomene na značajne trenutke iz kineske istorije. 
Koreografije su dopunjene raskošnim kostimima i scenografijom, uz upotrebu tradicionalnih kineskih muzičkih instrumenata kao što su šeng, bambusova lauta, pipa i citra. Kineska umjetnička trupa se crnogorskoj publici predstavila nastupom osmišljenim u vidu trinaest tematski različitih tačaka.

Sav prihod od prodatih ulaznica biće dat KIC-u ,,Budo Tomović' u čast 50 godina postojanja ovog kulturno informativnog centra.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.