01.03.2016

Održana prezentacija programa i stipendija za Kinu

 
 

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore organizovao je 29. februara 2016. godine prezentaciju stipendija i programa za Kinu.

Prezentaciju je držala volonterka iz Kine, WANG Minghui, koja je sve zainteresovane bliže upoznala sa raznim programima koji omogućavaju boravak u ovoj čudesnoj zemlji, kako preko internacionalnog takmičenja „Kineski most“ i ljetnjeg kampa, tako i preko različitih vrsta stipendija „Confucius Institute Scholarship“ programa.

„Chinese bridge“ („Kineski most“) je međunarodno takmičenje u poznavanju kineskog jezika, kineske kulture i običaja, organizovano od strane sjedišta Konfucijevih Instituta – Hanbana. Studenti koji osvoje preliminаrne runde održаne u njihovim zemljаmа kvalifikuju se za odlazak u finale koje se održava u Kini.

Polaznici kurseva kineskog jezika na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore biće u prilici da provedu dvije nedelje na ljetnjem kampu kako bi učili kineski jezik i upoznali se sa kineskom kulturom i prelijepim gradovima u Kini (izleti u Peking i Čangša).

Hanban je takođe pokrenuo program „Confucius Institute Scholarship“ (Stipendije Instituta Konfucije), za sponzorisanje inostranih studenata, učenika i predavača kineskog jezika, kako bi učili kineski jezik na relevantnim univerzitetima u Kini. Uslovi za prijavljivanje za neku od stipendija jesu: kandidati moraju biti nerezidenti Kine, dobrog zdravlja, godina između 16 i 35 i položen HSK test o poznavanju kineskog jezika.

Ispit HSK je kineski nacionalni standardizovani test kojim se određuje nivo znanja kineskog jezika nematernjih govornika. Testiranje HSK se obavalja u Kini i širom svieta u ovlašćenim centrima za testiranje u inostranstvu, kao što je Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore.

Za sve informacije o stipendijama i programima Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, posjetite naš website www.institutkonfucije.ucg.ac.me ili zvaničan sajt za stipendije - 'Confucius Institute Scholarship': http://cis.chinese.cn/


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

19.02.2018 Institut Konfucije

Kurs kineskog jezika u tivatskoj i budvanskoj školi

DETALJNIJE

23.01.2018 Institut Konfucije

Crna Gora kao druga kuća

DETALJNIJE

10.01.2018 Institut Konfucije

Saradnja sa privatnom internacionalnom školom Adriatic College

DETALJNIJE

27.12.2017 Institut Konfucije

Saradnja s Tehnopolisom

DETALJNIJE

26.12.2017 Institut Konfucije

Konferencija Instituta Konfucije održana u Xi'anu, u provinciji Shaanxi

DETALJNIJE

15.12.2017 Institut Konfucije

Zajednička konferencija instituta “Konfucije” za Centralnu i Istočnu Evropu za 2017. godinu

DETALJNIJE

12.12.2017 Institut Konfucije

Predstavnik Čangša Univerziteta i direktorica Instituta Konfucije gostovali na RTCG

DETALJNIJE

12.12.2017 Institut Konfucije

Popović: Priroda je moja akademija nauka i umjetnosti

DETALJNIJE

12.12.2017 Institut Konfucije

Učenica Gimnazije predstavila svoje iskustvo iz Kine

DETALJNIJE

07.12.2017 Institut Konfucije

Otvorena izložba fotografija Kina – portreti pejzaža

DETALJNIJE