01.03.2016

Održana prezentacija programa i stipendija za Kinu

 
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore organizovao je 29. februara 2016. godine prezentaciju stipendija i programa za Kinu.

Prezentaciju je držala volonterka iz Kine, WANG Minghui, koja je sve zainteresovane bliže upoznala sa raznim programima koji omogućavaju boravak u ovoj čudesnoj zemlji, kako preko internacionalnog takmičenja „Kineski most“ i ljetnjeg kampa, tako i preko različitih vrsta stipendija „Confucius Institute Scholarship“ programa.

„Chinese bridge“ („Kineski most“) je međunarodno takmičenje u poznavanju kineskog jezika, kineske kulture i običaja, organizovano od strane sjedišta Konfucijevih Instituta – Hanbana. Studenti koji osvoje preliminаrne runde održаne u njihovim zemljаmа kvalifikuju se za odlazak u finale koje se održava u Kini.

Polaznici kurseva kineskog jezika na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore biće u prilici da provedu dvije nedelje na ljetnjem kampu kako bi učili kineski jezik i upoznali se sa kineskom kulturom i prelijepim gradovima u Kini (izleti u Peking i Čangša).

Hanban je takođe pokrenuo program „Confucius Institute Scholarship“ (Stipendije Instituta Konfucije), za sponzorisanje inostranih studenata, učenika i predavača kineskog jezika, kako bi učili kineski jezik na relevantnim univerzitetima u Kini. Uslovi za prijavljivanje za neku od stipendija jesu: kandidati moraju biti nerezidenti Kine, dobrog zdravlja, godina između 16 i 35 i položen HSK test o poznavanju kineskog jezika.

Ispit HSK je kineski nacionalni standardizovani test kojim se određuje nivo znanja kineskog jezika nematernjih govornika. Testiranje HSK se obavalja u Kini i širom svieta u ovlašćenim centrima za testiranje u inostranstvu, kao što je Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore.

Za sve informacije o stipendijama i programima Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, posjetite naš website www.institutkonfucije.ucg.ac.me ili zvaničan sajt za stipendije - 'Confucius Institute Scholarship': http://cis.chinese.cn/


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

25.05.2018 Institut Konfucije

Čas kulture o kineskom čaju  

DETALJNIJE

23.05.2018 Institut Konfucije

Završen HSKK test  

DETALJNIJE

14.05.2018 Institut Konfucije

U otvorenom prostoru Tehnopolisa biće predstavljana i kineska kultura

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Predavanja o kineskoj medicini

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Gostovanje na TV 777

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineski kaligrafi imaju dug životni vijek

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineska kaligrafska izložba otvorena

DETALJNIJE

04.05.2018 Institut Konfucije

Profesor Pan: Suština konfucijanizma je u miru i harmoniji

DETALJNIJE

04.05.2018 Institut Konfucije

Kineska kaligrafska izložba 7. maja

DETALJNIJE

03.05.2018 Institut Konfucije

Modna priča Marine Banović-Džuver inspirisana Kinom

DETALJNIJE