Održana prezentacija programa i stipendija za Kinu




Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore organizovao je 29. februara 2016. godine prezentaciju stipendija i programa za Kinu.

Prezentaciju je držala volonterka iz Kine, WANG Minghui, koja je sve zainteresovane bliže upoznala sa raznim programima koji omogućavaju boravak u ovoj čudesnoj zemlji, kako preko internacionalnog takmičenja „Kineski most“ i ljetnjeg kampa, tako i preko različitih vrsta stipendija „Confucius Institute Scholarship“ programa.

„Chinese bridge“ („Kineski most“) je međunarodno takmičenje u poznavanju kineskog jezika, kineske kulture i običaja, organizovano od strane sjedišta Konfucijevih Instituta – Hanbana. Studenti koji osvoje preliminаrne runde održаne u njihovim zemljаmа kvalifikuju se za odlazak u finale koje se održava u Kini.

Polaznici kurseva kineskog jezika na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore biće u prilici da provedu dvije nedelje na ljetnjem kampu kako bi učili kineski jezik i upoznali se sa kineskom kulturom i prelijepim gradovima u Kini (izleti u Peking i Čangša).

Hanban je takođe pokrenuo program „Confucius Institute Scholarship“ (Stipendije Instituta Konfucije), za sponzorisanje inostranih studenata, učenika i predavača kineskog jezika, kako bi učili kineski jezik na relevantnim univerzitetima u Kini. Uslovi za prijavljivanje za neku od stipendija jesu: kandidati moraju biti nerezidenti Kine, dobrog zdravlja, godina između 16 i 35 i položen HSK test o poznavanju kineskog jezika.

Ispit HSK je kineski nacionalni standardizovani test kojim se određuje nivo znanja kineskog jezika nematernjih govornika. Testiranje HSK se obavalja u Kini i širom svieta u ovlašćenim centrima za testiranje u inostranstvu, kao što je Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore.

Za sve informacije o stipendijama i programima Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, posjetite naš website www.institutkonfucije.ucg.ac.me ili zvaničan sajt za stipendije - 'Confucius Institute Scholarship': http://cis.chinese.cn/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.