07.12.2015

Posjeta svjetskoj konferenciji Konfucijevih instituta

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić i direktori Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore dr Milena Đukanović i Deng Rong učestvovali su na desetoj svjetskoj konferenciji Konfucijevih instituta koja se 6. i 7. decembra održala u Šangaju.
Konferenciju je organizovalo sjedište Konfucijevih instituta, Hanban, a događaju je prisustvovalo 2.300 učesnika, predstavnika kineske vlade, rektora i predstavnika univerziteta i Konfucijevih instituta iz 134 zemlje.
Na održanom rektorskom forumu u okviru konferencije, rektorka Vojvodić podsjetila je da je Institut Konfucije na UCG do sada organizovao brojne aktivnosti za približavanje kineske kulture i tradicije našim građanima, među kojima je kurs kineskog jezika, koji pohađa oko 200 polaznika. Ona je istakla dobru saradnju između dvije države, a očekuju nas i novi zajednički projekti koji će donijeti još veću vrijednost aktivnostima Instituta. ,,Saradnja sa kolegama sa partnerskog Čangša univerziteta nauke i tehnologije, kao i brojne inicijative za saradnju između obrazovnih i kulturnih institucija iz Kine i Crne Gore, garantuju da uspostavljamo saradnju u oblasti obrazovanja, nauke i istraživanja, kroz povećanu mobilnost naših studenata, nastavnika i naučnika. Vjerujemo da je prava potvrda interesovanja i spremnosti na saradnju i inicijativa Pekinškog univerziteta za strane jezike da na tom univerzitetu osnujemo studije crnogorskog jezika“, naglasila je rektorka. 
Na konferenciji je bilo riječi o planu razvoja Konfucijevih instituta u narednih pet godina, poboljšanju servisa, daljoj saradnji između kineskih i svjetskih univerziteta i promociji saradnje među kulturama.
Delegacija iz Crne Gore posjetila je Čangša univerzitet nauke i tehnologije, u saradnji sa kojim je u februaru osnovan Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

25.05.2018 Institut Konfucije

Čas kulture o kineskom čaju  

DETALJNIJE

23.05.2018 Institut Konfucije

Završen HSKK test  

DETALJNIJE

14.05.2018 Institut Konfucije

U otvorenom prostoru Tehnopolisa biće predstavljana i kineska kultura

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Predavanja o kineskoj medicini

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Gostovanje na TV 777

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineski kaligrafi imaju dug životni vijek

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineska kaligrafska izložba otvorena

DETALJNIJE

04.05.2018 Institut Konfucije

Profesor Pan: Suština konfucijanizma je u miru i harmoniji

DETALJNIJE

04.05.2018 Institut Konfucije

Kineska kaligrafska izložba 7. maja

DETALJNIJE

03.05.2018 Institut Konfucije

Modna priča Marine Banović-Džuver inspirisana Kinom

DETALJNIJE