07.12.2015

Posjeta svjetskoj konferenciji Konfucijevih instituta

 
 

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić i direktori Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore dr Milena Đukanović i Deng Rong učestvovali su na desetoj svjetskoj konferenciji Konfucijevih instituta koja se 6. i 7. decembra održala u Šangaju.
Konferenciju je organizovalo sjedište Konfucijevih instituta, Hanban, a događaju je prisustvovalo 2.300 učesnika, predstavnika kineske vlade, rektora i predstavnika univerziteta i Konfucijevih instituta iz 134 zemlje.
Na održanom rektorskom forumu u okviru konferencije, rektorka Vojvodić podsjetila je da je Institut Konfucije na UCG do sada organizovao brojne aktivnosti za približavanje kineske kulture i tradicije našim građanima, među kojima je kurs kineskog jezika, koji pohađa oko 200 polaznika. Ona je istakla dobru saradnju između dvije države, a očekuju nas i novi zajednički projekti koji će donijeti još veću vrijednost aktivnostima Instituta. ,,Saradnja sa kolegama sa partnerskog Čangša univerziteta nauke i tehnologije, kao i brojne inicijative za saradnju između obrazovnih i kulturnih institucija iz Kine i Crne Gore, garantuju da uspostavljamo saradnju u oblasti obrazovanja, nauke i istraživanja, kroz povećanu mobilnost naših studenata, nastavnika i naučnika. Vjerujemo da je prava potvrda interesovanja i spremnosti na saradnju i inicijativa Pekinškog univerziteta za strane jezike da na tom univerzitetu osnujemo studije crnogorskog jezika“, naglasila je rektorka. 
Na konferenciji je bilo riječi o planu razvoja Konfucijevih instituta u narednih pet godina, poboljšanju servisa, daljoj saradnji između kineskih i svjetskih univerziteta i promociji saradnje među kulturama.
Delegacija iz Crne Gore posjetila je Čangša univerzitet nauke i tehnologije, u saradnji sa kojim je u februaru osnovan Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

19.02.2018 Institut Konfucije

Kurs kineskog jezika u tivatskoj i budvanskoj školi

DETALJNIJE

23.01.2018 Institut Konfucije

Crna Gora kao druga kuća

DETALJNIJE

10.01.2018 Institut Konfucije

Saradnja sa privatnom internacionalnom školom Adriatic College

DETALJNIJE

27.12.2017 Institut Konfucije

Saradnja s Tehnopolisom

DETALJNIJE

26.12.2017 Institut Konfucije

Konferencija Instituta Konfucije održana u Xi'anu, u provinciji Shaanxi

DETALJNIJE

15.12.2017 Institut Konfucije

Zajednička konferencija instituta “Konfucije” za Centralnu i Istočnu Evropu za 2017. godinu

DETALJNIJE

12.12.2017 Institut Konfucije

Predstavnik Čangša Univerziteta i direktorica Instituta Konfucije gostovali na RTCG

DETALJNIJE

12.12.2017 Institut Konfucije

Popović: Priroda je moja akademija nauka i umjetnosti

DETALJNIJE

12.12.2017 Institut Konfucije

Učenica Gimnazije predstavila svoje iskustvo iz Kine

DETALJNIJE

07.12.2017 Institut Konfucije

Otvorena izložba fotografija Kina – portreti pejzaža

DETALJNIJE