Veče čitanja klasika kineske književnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nastavnici volonteri u Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore pozvani su da prisustvuju ceremoniji otvaranja čitateljske aktivnosti "Svjetska klasična književnosti"

Ceremonija otvaranja je održana u organizaciji knjižare "Karver". Na ceremoniji su prisustvovali Ki Hong, savjetnik kineske ambasade u Crnoj Gori, zamjenik direktora CRBC-a Zhang Man i nastavnci volonteri u Institutu Konfucije na Univerzitetu u Crnoj Gori.

Direktor knjižare Varja Đukić je gostima poželjela dobrodošlicu. Savjetnik Li Hong je  na ceremoniji otvaranja, poželio uspješnu čitateljsku aktivnost.

Nastavnik Luo Sha je kratko predstavio kinesku književnost kroz vrijeme i istakao poeziju u dinastiji Tang i Song, romanima u dinastiji Ming i King i savremenim piscima Lu Ksunom kao i Mo Ianom.

Zhang Iing, Ren Ksin i Luo Sha su recitovali poeziju Ai Kinga, Feng Zhi i Shu Tinga, koji su ovu aktivnost podigli na novi nivo.

Iako su recitovali poeziju na kineskom jeziku, njihova recitacija je izazvala akustične rezonance među gostima. Jedan od lokalnih pisaca rekao je da "uprkos različitom jeziku, snažno osjećamo profesorsku duboku ljubav prema svojoj zemlji kroz njihovu recitaciju. To su najbolji primeri za mlade ljude u našoj zemlji."


Na ceremoniji otvaranja predstavljeni su i snimci Konfučijevog instituta i kineski poznati pisci. Ova aktivnost je produbila razumijevanje kineske književnosti i izazvala je interes lokalnih ljudi za kineski jezik kao i za kinesku kulturu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.