29.08.2017

Takmičari iz Crne Gore učestvovali na takmičenju “Kineski most”

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Šesnaesto po redu takmičenje pod nazivom “Kineski most” (takmičenje u poznavanju kineskog jezika i kulture za studente inostranih fakulteta) održano je od 14. jula do 14. avgusta u Kini. Stefan Eraković i Andrija Pavićević, kao predstavnici Crne Gore, učestvovali su odnosno posmatrali ovo takmičenje. Njihov put za Kinu ne samo da je bio od značaja za njih, već je i od velikog značaja za Crnu Goru.

Stefan Eraković, takmičar iz Crne Gore, doputovao je Image u Peking 10. jula i predstavljao Crnu Goru na šesnaestom takmičenju “Kineski most” - takmičenju u poznavanju kineskog jezika i kulture za studente inostranih fakulteta. Ovo takmičenje trajalo je 21 dan, što je takođe uključivalo preliminarno takmičenje, polu-takmičenje i poznavanje kulture. Nakon žestoke borbe, Stefan Eraković osvojio je Nagradu za izuzetnost i dobio Stipendiju Instituta “Konfucije” za 2018. godinu, za jedan semester, koju dodjeljuje Centrala Instituta “Konfucije”.

Stefan Eraković dobio je mnogo otputovavši u Kinu. On je rekao sljedeće: “Kina je toliko nevjerovatna zemlja sa fascinantnom istorijom i kulturom, da biste je mogli istraživati cijelog života. Tokom svojeg dvonedeljnog boravka u Kini, upoznao sam ljude iz svih krajeva svijeta, koji su obogatili moj život, i naučio mnoge divne stvari o dalekim zemljama, koje nisam imao priliku da čujem. Mi, takmičari, ostvarili smo kulturološku vezu između 112 zemalja, koja će trajati čitavog života – što je i bio i jedan od primarnih ciljeva ovog takmičenja. Nadam se da će se neki od njih ponovo sresti u Kini ili negdje drugo širom svijeta, da ćemo sačuvati naše prijateljstvo i da nikad neće

mo uništiti svoj Kineski most. Mnogo se zahvaljujem Institutu “Konfucije” na Univerzitetu Crne Gore - upravo zbog Vas dobio sam priliku da otputujem u Kinu i tako učinim svoj život šarenijim”.Image

 Andrija Pavićević, posmatrač-takmičar koji je predstavljao Crnu Goru, doputovao je u Kinu 3. avgusta i posmatrao šesnaesto po redu takmičenje pod nazivom “Kineski  most” - takmičenje u poznavanju kineskog jezika i kulture za studente inostranih fakulteta. Namijenjen promociji kineskog jezika i kulture, “Ljetnji kamp “Kineski most” trajao je 10 dana i obuhvatio razne vrste aktivnosti iz kulture. Andrija Pavićević rekao je sljdeće: “Zaista sam počastvovan što sam dobio priliku da učestvujem kao posmatrač na ovom takmičenju. Ovo je veoma dragocjen poklon koji ću pamtiti cijelog života”.

Putovanje Stefana Erakovića i Andrije Pavićevića u Kinu imalo je velikog odjeka u Crnoj Gori. Stefan Eraković postao je poznat po učenju kineskog jezika, naročito u Nikšiću. Mnogi đaci od njih traže savjete kako da uče kineski jezik i da se primpremaju za takmičenje “Kineski most” za srednje škole. Njih dvojica postali su dobar primjer i postakli mnogo ljudi da uče kineski jezik.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

25.05.2018 Institut Konfucije

Čas kulture o kineskom čaju  

DETALJNIJE

23.05.2018 Institut Konfucije

Završen HSKK test  

DETALJNIJE

14.05.2018 Institut Konfucije

U otvorenom prostoru Tehnopolisa biće predstavljana i kineska kultura

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Predavanja o kineskoj medicini

DETALJNIJE

09.05.2018 Institut Konfucije

Gostovanje na TV 777

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineski kaligrafi imaju dug životni vijek

DETALJNIJE

07.05.2018 Institut Konfucije

Kineska kaligrafska izložba otvorena

DETALJNIJE

04.05.2018 Institut Konfucije

Profesor Pan: Suština konfucijanizma je u miru i harmoniji

DETALJNIJE

04.05.2018 Institut Konfucije

Kineska kaligrafska izložba 7. maja

DETALJNIJE

03.05.2018 Institut Konfucije

Modna priča Marine Banović-Džuver inspirisana Kinom

DETALJNIJE