Najbolji doktorski i dva diplomska rada sa Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila, danas je upriličena svečana dodjela Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2017. godinu. 

Odlukom stručne komisije koju su činili istaknuti profesori univerziteta i eksperti CBCG, dodijeljene su nagrade za najbolji diplomski, magistarski i doktorski rad. U dvije od tri kategorije nagrade je osvojio Ekonomski fakultet. Dobitnicima je nagrade uručio guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić.

U kategoriji za najbolji diplomski rad nagradu ravnopravno dijele Milica Vukčević za rad na temu Rangiranje banaka na crnogorskom tržištu primjenom modela Analitički hijerarhijski proces i Filip Ćirović za rad na temu Sanacija banaka u skladu sa direktivama Evropske unije. Oba rada odbranjena su na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

U kategoriji za najbolji magistarski rad, nagradu je dobio Jovan Radunović za rad na temu Analiza Hajekovog koncepta denacionalizacije novca, odbranjen na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica.

Za najbolji doktorski rad nagrađena je Ana Mugoša sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Njen rad nosi naziv Struktura kapitala u funkciji odlučivanja o merdžerima i akvizicijama.

Tokom svečanosti, guverner Žugić je istakao da je ovo samo jedan segment društveno odgovornog poslovanja CBCG i da ovakvim i sličnim akcijama „ova institucija nastoji dati doprinos razvoju naučne misli i afirmaciji mladog stručnog kadra u Crnoj Gori, te promovisati vrijednost znanja, kao univerzalne kategorije, koja pojedincu omogućava napredak, a društvu u kome taj pojedinac djeluje prosperitet“.

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja  naučne misli i afirmacije mladog stručnog kadra u Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.