Ekipa Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta osvojila prvo mjesto




Ekipa Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta osvojila prvo mjesto
U okviru programa aktivnosti, koji Centralna banka Crne Gore realizuje povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje održano je takmičenje debatnih klubova sa četiri crnogorska fakulteta na temu “Štednja i njena uloga i značaj u društvu”. 
 
Po ocijeni stručne komisije, u današnjem takmičenju je pobjedio debatni klub sa Ekonomskog fakulteta, koga su činili Danijela Petović, Aleksandar Pejović i Nikola Radanović.
 
Debatu, održanu u CBCG, obilježila je veoma interesantna diskusija učesnika i sučeljavanje mišljenja i stavova studenata na brojne ekonomske teme. Debateri su, kroz argumentovanu raspravu, obrazlagali ekonomske i socijalne aspekte štednje, ocijenivši je korisnom društvenom pojavom, koju treba promovisati i afirmisati
 
Svim studentima su uručene zahvalnice za učesće u debati, dok su članovima ekipa koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto dodijeljene simbolične nagrade.
 
Kroz iniciranje i sprovođenje ovakvih edukativnih i društveno odgovornih aktivnosti, CBCG nastoji da utiče na unapređenje finansijske pismenosti u društvu, koja je preduslov racionalnog i odgovornog upravljanja finansijama, kao i da pruži doprinos afirmaciji znanja, posebno među mladima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.