U susret međunarodnoj akreditaciji još jedno priznanje za Ekonomski fakultet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore dobitnik je priznanja Eduniversal Palmes Certificate, kojeg dodjeljuje globalna agencija Eduniversal, a koja rangira hiljadu najboljih poslovnih škola u svijetu. Priznanje je uručeno na jubilarnoj X međunarodnoj konvenciji, koja se ove godine održava u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Fakultet je svrstan u kategoriju ,,Dvije palme", u koju spadaju fakulteti (poslovne škole)  sa snažnim regionalnim uticajem. U ime Fakulteta, nagradu su primili dekan prof. dr Nikola Milović i prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović. Dekan Milović se zahvalio na izuzetnom priznanju koje je stiglo baš u vrijeme kada je Ekonomski fakultet u procesu dobijanja  međunarodne akreditacije i pozicioniranja u rangu svjetskih visokoobrazovnih institucija. 

Na marginama konvencije dogovoreni su dalji koraci saradnje Ekonomskog fakulteta u Eduniversal agencije, u cilju dostizanje većih standarda kvaliteta, a time još bolljih rezultata.

Sa sjedištem u Parizu, Eduniversal je globalna agencija za rangiranje i rejting specijalizovana za oblast visokog obrazovanja. Nudeći godišnju rang listu 1000 najboljih poslovnih škola u 154 zemlje svijeta i osam regiona svijeta. Eduniversal pruža informacije studentima koje im mogu pomoći prilikom odabira univerziteta na kojem će nastaviti školovanje, bilo gdje u svijetu.

Konferencija je bila prilika  da predstavnici najboljih poslovnih škola iz 154 zemalje svijeta promovišu  internacionalizaciju visokog obrazovanja i studentske mobilnosti, te ponude svoja viđenja i značaj međuinstitucionalne saradnje visokoškolskih instutucija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.