Preduzetništvo mladih u fokusu




Preduzetništvo mladih u fokusu

Konferencija pod nazivom Podrška razvoju preduzetništva mladih, u organizaciji Nacionalnog partnerstva za preduzetničko učenje, biće održana u srijedu, 15. novembra 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.  Konferencija predstavlja nastavak aktivnosti Partnerstva na promociji preduzetničnog učenja i primjera dobre prakse u razvoju vještina za preduzetništvo. Događaj se nadovezuje na okrugli sto održan u junu 2017. godine, a podršku mu i ovog puta pruža Evropska fondacija za obrazovanje i obuku (ETF).

Konferencija, kojom se Crna Gora registrovala na mapi događaja u okviru Evropske nedjelje stručnih vještina kao i Evropske nedjelje malih i srednjih preduzeća , okupiće lokalne organizacije mladih preduzetnika i učenika, kao i nosioce praktičnih inicijativa koje se sprovode u oblasti obrazovanja i zapošljavanja, sa ciljem usklađivanja obrazovanja i potreba tržišta rada i razvoja preduzetničkog društva. Agendu Konferencije možete pogledati ovdje.

Nacionalno partnerstvo za preduzetničko učenje je formirano u skladu sa Zaključkom Vlade od 31. jula 2008. god. sa ciljem promocije i unapređenja preduzetničkog učenja i preduzetničkih vještina na nacionalnom nivou i praćenja implementacije nacionalne Strategije cjeloživotnog preduzetničkog učenja u Crnoj Gori. Čine ga predstavnici: Ministarstva ekonomije (Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća), ministarstava prosvjete i rada, Centra za stručno obrazovanje, Zavoda za školstvo, Univerziteta Crne Gore, Zavoda za zapošljavanje, Privredne komore, Unije poslodavaca i Centra za razvoj nevladinih organizacija.

Upravo partnerski model djelovanja u oblasti preduzetničkog učenja prepoznat je u nacionalnim strateškim dokumentima i predstavlja važan indikator implementacije Akta o malom biznisu za Evropu. Organizacija predstojećeg događaja predstavlja nastojanje da se poveća vidljivost Partnerstva i ojača njegova uloga koordinatora aktivnosti u oblasti učenja za preduzetništvo na nacionalnom nivou.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.