13.12.2017

Ekonomski fakultet punopravni član European Foundation for Management Development-EFMD

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore postao je član najprestižnije evropske akreditacijske kuće European Foundation for Management Development-EFMD. 

Na ovaj način Ekonomski fakultet je postao dio  kluba najprestižnijih svjetskih visokoškolskih ustanova, čime se potvrdio kao elitna obrazovna institucija za područje ekonomije i menadžmenta u svjetskim okvirima. 

EFMD je jedna od najvećih svjetskih akreditacijskih kuća sa sjedištem u Briselu - trenutno ima preko 900 institucionalnih članova sa više od 25.000 stručnjaka iz akademske zajednice, biznis sektora, javnih službi i konsaltinga u 86 zemalja svijeta. Članstvom u EFMD stiču se uslovi za početak međunarodna akreditacija EPAS koja se dodjeljuje programima iz ekonomije i menadžmenta koji ispunjavaju uslove akademske izvrsnosti, povezanosti sa praksom i međunarodnom zajednicom. 

Kakve će koristi imati Ekonomski fakultet od članstva Fakulteta u organizaciji EFMD, a preko nje i akademska zajednica u Crnoj Gori, pojasnio je dekan, prof. dr Nikola Milović. 

Navodeći kako se radi o udruženju koje u svoje članstvo prima fakultete s visokim kvalitetom nastavnog procesa, dekan prof. dr Nikola Milović ističe da je prijemom u punopravno članstvo EFMD-e, Ekonomski fakultet upisan na svjetsku kartu najelitinijih visokoškolskih ustanova. 

"Naglašavam da je ovo ključni projekat koji će odrediti budućnost Ekonomskog fakulteta. Nakon Generalne skupštine EFMD-a sredinom naredne godine, bićemo prva fakultetska jedinica u okviru Univerziteta Crne Gore koja će početi proces EPAS međunarodne akreditacije.  

Prednosti međunarodnih akreditacija, prvenstveno EPAS programske akreditacije, su internacionalizacija, međunarodno priznanje programa visokog kvaliteta, kao i kontinuirani strateški razvoj programa postavljanjem i unapređivanjem dogovorenih ciljeva. 

Akreditacija od strane EFMD-a će omogućiti Fakultetu da stoji „rame uz rame“ sa vodećim svjetskim obrazovnim institucijama." istakao je dekan Milović. 

Svečana ratifikacija pristupanja organizaciji održaće se sredinom naredne godine, prilikom godišnje Generalne skupštine EFMD-a u Kopenhagenu.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

18.04.2018 Ekonomski fakultet

Maturanti podgoričke Gimnazije u posjeti Ekonomskom fakultetu

DETALJNIJE

17.04.2018 Ekonomski fakultet

Uplata druge rate školarine za ljetnji semestar studijske 2017/2018

DETALJNIJE

12.04.2018 Ekonomski fakultet

Obavještenje o anketiranju studenata prve godine studija

DETALJNIJE

04.04.2018 Ekonomski fakultet

Uplata školarine za ljetnji semestar studijske 2017/2018.

DETALJNIJE

29.03.2018 Ekonomski fakultet

Završena prva Bank & Business Konferencija

DETALJNIJE

28.03.2018 Ekonomski fakultet

Gostovanje predstavnika Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis

DETALJNIJE

26.03.2018 Ekonomski fakultet

Biznis - gostujuće predavanje

DETALJNIJE

23.03.2018 Ekonomski fakultet

Kreiranje promocije za ciljne grupe potrošača

DETALJNIJE

22.03.2018 Ekonomski fakultet

Značaj primjene međunarodnih standarda procjene

DETALJNIJE

20.03.2018 Ekonomski fakultet

Predavanje izvršnog direktora IVSC (International Valuation Standards Council)

DETALJNIJE