13.12.2017

Ekonomski fakultet punopravni član European Foundation for Management Development-EFMD

 
 

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore postao je član najprestižnije evropske akreditacijske kuće European Foundation for Management Development-EFMD. 

Na ovaj način Ekonomski fakultet je postao dio  kluba najprestižnijih svjetskih visokoškolskih ustanova, čime se potvrdio kao elitna obrazovna institucija za područje ekonomije i menadžmenta u svjetskim okvirima. 

EFMD je jedna od najvećih svjetskih akreditacijskih kuća sa sjedištem u Briselu - trenutno ima preko 900 institucionalnih članova sa više od 25.000 stručnjaka iz akademske zajednice, biznis sektora, javnih službi i konsaltinga u 86 zemalja svijeta. Članstvom u EFMD stiču se uslovi za početak međunarodna akreditacija EPAS koja se dodjeljuje programima iz ekonomije i menadžmenta koji ispunjavaju uslove akademske izvrsnosti, povezanosti sa praksom i međunarodnom zajednicom. 

Kakve će koristi imati Ekonomski fakultet od članstva Fakulteta u organizaciji EFMD, a preko nje i akademska zajednica u Crnoj Gori, pojasnio je dekan, prof. dr Nikola Milović. 

Navodeći kako se radi o udruženju koje u svoje članstvo prima fakultete s visokim kvalitetom nastavnog procesa, dekan prof. dr Nikola Milović ističe da je prijemom u punopravno članstvo EFMD-e, Ekonomski fakultet upisan na svjetsku kartu najelitinijih visokoškolskih ustanova. 

"Naglašavam da je ovo ključni projekat koji će odrediti budućnost Ekonomskog fakulteta. Nakon Generalne skupštine EFMD-a sredinom naredne godine, bićemo prva fakultetska jedinica u okviru Univerziteta Crne Gore koja će početi proces EPAS međunarodne akreditacije.  

Prednosti međunarodnih akreditacija, prvenstveno EPAS programske akreditacije, su internacionalizacija, međunarodno priznanje programa visokog kvaliteta, kao i kontinuirani strateški razvoj programa postavljanjem i unapređivanjem dogovorenih ciljeva. 

Akreditacija od strane EFMD-a će omogućiti Fakultetu da stoji „rame uz rame“ sa vodećim svjetskim obrazovnim institucijama." istakao je dekan Milović. 

Svečana ratifikacija pristupanja organizaciji održaće se sredinom naredne godine, prilikom godišnje Generalne skupštine EFMD-a u Kopenhagenu.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

17.01.2018 Ekonomski fakultet

Prof. dr Božu Mihailoviću uručena nagrada Oktoih

DETALJNIJE

29.12.2017 Ekonomski fakultet

Spiskovi studenata po predmetima iz zimskog semestra studijske 2017/2018 godine

DETALJNIJE

25.12.2017 Ekonomski fakultet

Studenti posjetili Muzej novca na Cetinju

DETALJNIJE

14.12.2017 Ekonomski fakultet

Obavještenje

DETALJNIJE

14.12.2017 Ekonomski fakultet

Rezultati istraživačkog projekta Crne Gore i Slovenije

DETALJNIJE

12.12.2017 Ekonomski fakultet

Humanitarno filmsko veče na Ekonomskom fakultetu 13. decembra

DETALJNIJE

11.12.2017 Ekonomski fakultet

Potpisan Sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Banja Luci

DETALJNIJE

24.11.2017 Ekonomski fakultet

Kampanja "Pravo na zdravlje" na Ekonomskom fakultetu

DETALJNIJE

15.11.2017 Ekonomski fakultet

Održana konferencija "Podrška razvoju preduzetništva mladih"

DETALJNIJE

13.11.2017 Ekonomski fakultet

Preduzetništvo mladih u fokusu

DETALJNIJE