19.02.2018

Počela manifestacija "The Right Start"

 
 

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore danas je uspješno počela manifestaciju The Right Start, a gost prvog dana manifestacije bio je guverner Centralne banke Crne Gore, dr Radoje Žugić.

U sali Mediteran, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, studentima se najprije obratio dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nikola Milović, koji je poželio uspješan početak ljetnjeg semestra, predstavio aktivnosti manifestacije The Right Start, ali i uputio nekoliko savjeta.

Dekan je poručio studentima da treba da unapređuju sopstvena znanja i kritičku misao, a da kroz studentski aktivizam i učešće u vannastavnim aktivnostima fakultetske dane učine što zanimljivijim.

Nakon uvodnog izlaganja dekana Milovića, svoje predavanje na temu "Uloga i značaj CBCG" izložio je guverner CBCG, dr Radoje Žugić.

Na samom početku svog izlaganja guverner Žugić je govorio o ulozi i misiji Centralne banke Crne Gore, o njenom značaju kao jedne od institucija sa ključnom ulogom u ekonomskoj politici Crne Gore, kao i u ispunjavanju finansijskih kriterijuma koje je EU postavila pred Crnu Goru.

Kao najvažniji cilj i ustavna odgovornost CBCG naveo je očuvanje monetarne i finansijske stabilnosti, a naročito stabilnosti bankarskog sistema kao i preduzimanje svih potrebnih mjera da se očuva postojeća stabilnost.

Guverner Žugić istakao je da se ključni pravac aktivnosti CBCG odnosi na praćenje i analiziranje stanja u bankarskom sistemu, a u zavisnosti od dobijenih rezultata i preduzimanje korektivnih mjera i superviziju kao glavni element održavanja zdravog bankarskog sistema.

Nakon predavanja studenti su postavili brojna pitanja guverneru Žugiću, koja su se odnosila na monetarnu politiku, kontrolu banaka na crnogorskom tržištu, kao i njegovo viđenje bankocentričnosti i kriptovaluta na međunarodnom tržištu.


Sljedeća aktivnost manifestacije The Right Start biće predavanje osnivača i izvršnog direktora kompanije Comp Comerc, gospodina Ranka Jovovića. Tribina će biti održana u sali Mediteran, u srijedu, 21. februara sa početkom u 10 h.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

08.03.2018 Ekonomski fakultet

Kompanija Neregelia organizuje predavanje "Marketing- razumijevanje potrošača"

DETALJNIJE

12.03.2018 Ekonomski fakultet

Termini konsultacija - Ljetnji semestar

DETALJNIJE

06.03.2018 Ekonomski fakultet

Digitalna transformacija javne uprave - servisi u službi građana

DETALJNIJE

05.03.2018 Ekonomski fakultet

Delegacija MMF-a posjetila Ekonomski fakultet

DETALJNIJE

02.03.2018 Ekonomski fakultet

Takmičenje za biznis ideje Evropskog instituta za tehnologiju i inovacije

DETALJNIJE

02.03.2018 Ekonomski fakultet

Gostujuće predavanje potpredsjednika Vlade Republike Slovenije

DETALJNIJE

27.02.2018 Ekonomski fakultet

Dekanski sat: Otvoreno o kvalitetu nastavnog procesa

DETALJNIJE

26.02.2018 Ekonomski fakultet

The Right Start : Dekanski sat

DETALJNIJE

21.02.2018 Ekonomski fakultet

Privrednik Ranko Jovović sa studentima Ekonomskog fakulteta

DETALJNIJE

15.02.2018 Ekonomski fakultet

U ponedjeljak počinje manifestacija "THE RIGHT START"

DETALJNIJE