Dekanski sat: Otvoreno o kvalitetu nastavnog procesa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Treći dan manifestacije The Right Start obilježio je Dekanski sat, događaj koji je postao praksa na Ekonomskom fakultetu UCG, a čiji je osnovni cilj konstruktivan dijalog Uprave i studenata.

U sali Mediteran, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, studenti su imali priliku da Upravi fakulteta postave pitanja vezana za njihove studije, kao i brojne nedoumice koje se tiču njihovih studentskih aktivnosti.

Na samom početku, studentima se obratio dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nikola Milović, koji je poželio uspješan početak ljetnjeg semestra, i izrazio zadovoljstvo što je veliki broj studenata prepoznao značaj današnjeg događaja i važnost interakcije sa Upravom fakulteta.

Nakon uvodnog izlaganja Dekana, studenti su u akademskom duhu, postavili brojna pitanja, koja su se prije svega odnosila na izazove sa kojima se suočavaju u nastavi i polaganju ispita, pojašnjenja vezana za novi model studiranja, dodatnim ispitnim rokovima, organizovanja prakse u ljetnjem periodu kao i i Work & travel programu.

Dekan Milović je pojasnio studentima je Uprava već preuzela adekvatne korake za rješavanje konkretnih pitanja. Nakon današnjeg događaja sva delegirana pitanja će biti proslijeđena Komisiji za kvalitet, a nakon toga biće organizovana posebna tematska sjednica Vijeća Fakulteta, na kojoj će se raspravljati o svim zahtjevima studenata, a sve u cilju postizanja većeg kvaliteta studiranja.

Na kraju je istakao da će studentima i ubuduće vrata biti širom otvorena za svu neophodnu pomoć i informacije koje su im potrebne tokom školovanja, i posavjetovao ih da studentskim aktivizmom učine fakultetske dane što zanimljivijim.

Poslednja aktivnost manifestacije The Right Start biće gostovanje potpredsjednika Vlade Slovenije i ministra javne uprave gospodina Borisa Koprivnikara, koje će se održati u utorak, 6.03. sa početkom u 12 časova u sali "Mediteran".



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.