27.02.2018

Dekanski sat: Otvoreno o kvalitetu nastavnog procesa

 
 

Treći dan manifestacije The Right Start obilježio je Dekanski sat, događaj koji je postao praksa na Ekonomskom fakultetu UCG, a čiji je osnovni cilj konstruktivan dijalog Uprave i studenata.

U sali Mediteran, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, studenti su imali priliku da Upravi fakulteta postave pitanja vezana za njihove studije, kao i brojne nedoumice koje se tiču njihovih studentskih aktivnosti.

Na samom početku, studentima se obratio dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Nikola Milović, koji je poželio uspješan početak ljetnjeg semestra, i izrazio zadovoljstvo što je veliki broj studenata prepoznao značaj današnjeg događaja i važnost interakcije sa Upravom fakulteta.

Nakon uvodnog izlaganja Dekana, studenti su u akademskom duhu, postavili brojna pitanja, koja su se prije svega odnosila na izazove sa kojima se suočavaju u nastavi i polaganju ispita, pojašnjenja vezana za novi model studiranja, dodatnim ispitnim rokovima, organizovanja prakse u ljetnjem periodu kao i i Work & travel programu.

Dekan Milović je pojasnio studentima je Uprava već preuzela adekvatne korake za rješavanje konkretnih pitanja. Nakon današnjeg događaja sva delegirana pitanja će biti proslijeđena Komisiji za kvalitet, a nakon toga biće organizovana posebna tematska sjednica Vijeća Fakulteta, na kojoj će se raspravljati o svim zahtjevima studenata, a sve u cilju postizanja većeg kvaliteta studiranja.

Na kraju je istakao da će studentima i ubuduće vrata biti širom otvorena za svu neophodnu pomoć i informacije koje su im potrebne tokom školovanja, i posavjetovao ih da studentskim aktivizmom učine fakultetske dane što zanimljivijim.

Poslednja aktivnost manifestacije The Right Start biće gostovanje potpredsjednika Vlade Slovenije i ministra javne uprave gospodina Borisa Koprivnikara, koje će se održati u utorak, 6.03. sa početkom u 12 časova u sali "Mediteran".


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

08.03.2018 Ekonomski fakultet

Kompanija Neregelia organizuje predavanje "Marketing- razumijevanje potrošača"

DETALJNIJE

12.03.2018 Ekonomski fakultet

Termini konsultacija - Ljetnji semestar

DETALJNIJE

06.03.2018 Ekonomski fakultet

Digitalna transformacija javne uprave - servisi u službi građana

DETALJNIJE

05.03.2018 Ekonomski fakultet

Delegacija MMF-a posjetila Ekonomski fakultet

DETALJNIJE

02.03.2018 Ekonomski fakultet

Takmičenje za biznis ideje Evropskog instituta za tehnologiju i inovacije

DETALJNIJE

02.03.2018 Ekonomski fakultet

Gostujuće predavanje potpredsjednika Vlade Republike Slovenije

DETALJNIJE

26.02.2018 Ekonomski fakultet

The Right Start : Dekanski sat

DETALJNIJE

21.02.2018 Ekonomski fakultet

Privrednik Ranko Jovović sa studentima Ekonomskog fakulteta

DETALJNIJE

19.02.2018 Ekonomski fakultet

Počela manifestacija "The Right Start"

DETALJNIJE

15.02.2018 Ekonomski fakultet

U ponedjeljak počinje manifestacija "THE RIGHT START"

DETALJNIJE