31.05.2018

Vrijednosti stečene na Ekonomskom fakultetu vodilja brojnim generacijama

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Na Ekonomskom fakultetu danas je obilježeno 58 godina od njegovog osnivanja. U prisustvu velikog broja zvanica, predstavnika Države, Univerziteta i uspješnih privrednika, dodijeljene su nagrade najboljim studentima kojih je ove godine bilo 26. Proslava Dana fakulteta je bila prilika i za podsjećanje šta je u proteklom vremenskom razdoblju urađeno u cilju unaprijeđenja pozicije Ekonomskog fakulteta u obrazovnom sistemu Crne Gore

Dekan, prof.dr Nikola Milović, je istakao da se ekonomski stabilno i uspješno društvo temelji na znanju, a obrazovanje predstavlja jedan od ključnih resursa i komparativnu prednost država. Pristup visokom obrazovanju predmet je konstantih reformi koje imaju za cilj da unaprijede nacionalnu konkurentnost: “Upravo vodeći se navedenim činjenicama, počev od tekuće studijske godine, upisana je prva generacija studenata koji će svoju diplomu steći nakon 3 godine. Očekujemo da ćemo primjenom novog modela studiranja, uz veći stepen internacionalizacije i primjene studentske prakse, unaprijediti kvalitet obrazovanja i odgovoriti zahtjevima crnogorskog ali i evropskog tržišta rada”, smatra on.

Povećanje vidljivosti Ekonomskog fakulteta na međunarodnoj mapi obrazovnih institucija, svakako je jedan od strateških ciljeva, istakao je dekan Milović: “Postali smo članovi jedne od najprestižnijih evropskoj akreditacijskih kuća European Foundation for Management Development (EFMD), što nam otvara vrata za dobijanje međunarodne akreditacije EPAS, namijenjene programima iz oblasti ekonomije i menadžmenta. Posjedovanje ove akreditacije donijeće višestruke koristi za naše studijske programe, studente i nastavnike, ali i ukupno visoko obrazovanje Crne Gore.”


Fakultet je i dalje prepoznatljivo mjesto održavanja predavanja eminentnih naučnika, dokazanih stručnjaka iz prakse, ličnosti iz javnog života, kao i prestižnih međunarodnih institucija. U prethodnoj godini proširen je i krug prijatelja u biznis sektoru što studentima Ekonomskog fakulteta pomaže pri obavljanju stručne prakse tokom i nakon završenih studija.

Među potpisanim sporazumima o saradnji ističe se onaj potpisan sa Komercijalnom bankom AD Budva, čiji je glavni izvršni direktor g-din Mirko Marojević na današnjoj svečanosti uručio svim nagrađenim studentima novčanu nagradu, a posebnu nagradu je dodijelio najboljim studentima završne godine – plaćenu višemjesečnu stručnu praksu u sektorima Banke koje studenti sami odaberu.


Obraćajući se studentima, dekan Milović je istakao da je njihova dužnost da unapređuju sopstvena znanja i vlastite kompetencije kako bi postavili zdrave temelje za višegodišnji radni vijek: “ A na nama je da vam pružimo najbolje moguće uslove za rad i obrazovanje i obezbijedimo neophodna znanja i vještine kako bi vaš uspjeh učinili mogućim. Naša misija je da od Vas stvorimo ljude, profesionalce i intelektualce, koji se mogu ravnopravno uključiti u društveni i privredni život.


U ime nagrađenih studenata, prisutnima se obratio Bojan Pejović istakavši da će studenti ukazano povjerenje opravdati svojim djelima: „Uvjeren sam da godišnja nagrada Ekonomskog fakulteta sama po sebi predstavlja satisfakciju, snažan podsticaj i dodatnu motivaciju svakom pojedincu, koji se nalazi na putu ostvarenja krajnjih ciljeva naučnog, profesionalnog i ličnog razvoja. “


Na današnjoj svečanosti je poručeno da je našem društvu i državi više nego ikada potrebno više obrazovanih, kreativnih i preduzetnički usmjerenih mladih ljudi, zbog čega zajedno treba da podržimo i pospješimo njihove ambicije i ideje.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

15.06.2018 Ekonomski fakultet

Info dan o Evropskoj povelji za istraživače i Kodeksu zapošljavanja na univerzitetima

DETALJNIJE

07.06.2018 Ekonomski fakultet

Ekonomski fakultet zvanično član EFMD

DETALJNIJE

25.05.2018 Ekonomski fakultet

58 godina od osnivanja Ekonomskog fakulteta

DETALJNIJE

23.05.2018 Ekonomski fakultet

KRAJNJI ROK ZA UPLATU ŠKOLARINE ZA LJETNJI SEMESTAR STUDIJSKE 2017/2018

DETALJNIJE

18.05.2018 Ekonomski fakultet

Stručne prakse za studente dostupne u kompaniji „BD Electronics“ sa Malte

DETALJNIJE

18.05.2018 Ekonomski fakultet

Delegacija iz Skadra posjetila Ekonomski fakultet

DETALJNIJE

09.05.2018 Ekonomski fakultet

Poziv za praktikanate u IT i finansijskoj reviziji u PwC

DETALJNIJE

08.05.2018 Ekonomski fakultet

Program stažiranja na Montenegroberzi AD

DETALJNIJE

07.05.2018 Ekonomski fakultet

SPORTSKA TRIBINA - "NEMA NAZAD SAMO NADRIJED"

DETALJNIJE

05.05.2018 Ekonomski fakultet

5 th SCF International Conference on “Social and Economic Impacts of Globalization” and "Future of European Union"

DETALJNIJE