Ekonomski fakultet zvanično član EFMD




Ekonomski fakultet zvanično član EFMD

Dekan Ekonomskog fakulteta prof.dr Nikola Milović boravi na prestižnoj Copenhagen business school gdje je u toku Godišnja konferencija jedne od najznačajnijih evropskih akreditacijskih kuća European Foundation for Management Development-EFMD. Povod posjete je svečana ratifikacija pristupanja Ekonomskog fakulteta ovoj organizaciji, čime je otvoren put ka dobijanju međunarodne EPAS akreditacije.

Učešće dekana Milovića na Godišnjoj konferenciji bila je prilika za susret sa kolegama iz regiona i razgovore o međusobnoj podršci i pomoći u procesu sticanja EPAS akreditacije. Prednosti međunarodnih programskih akreditacija poput navedene EPAS akreditacije, su internacionalizacija, međunarodno priznanje programa visokog kvaliteta, kao i kontinuirani strateški razvoj programa postavljanjem i unapređivanjem dogovorenih ciljeva.

U oktobru tekuće godine gost Ekonomskog fakulteta biće direktor za kontrolu kvaliteta EFMD g-din David Asch. To će biti prilika za organizovanje informativne sesije o značaju članstva  kojoj će prisustvovati svi zaposleni, s obzirom na to da sticanje akreditacije zahtijeva timsku posvećenost  u cilju poboljšanja svih segemnata rada obrazovne institucije.

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.