Otvoren Smpozijum




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Kongresnoj sali Instituta Dr Simo Milošević danas je počeo dvodnevni Simpozijum "Računovodstvena profesija u funkciji održivog razvoja".

Partneri Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore u organizaciji Simpozijuma su Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i Institut računovođa i revizora Srbije. Simpozijum je podržala Centrala banka Crne Gore.

Na otvaranju su govorili predsjednik UO ISRCG Docent dr Vinko Nikić i dekan Ekonomskog fakulteta Docent dr Nikola Milović. 

Ispred Ekonomskog fakulteta učesnicima Simpozijuma dobrodošlicu je poželio Dekan docent dr Nikola Milović..

Na samom početku dekan Milović  istakao je  dugogodišnju saradnju Ekonomskog fakulteta i Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kao i zadovoljstvo brojnim sprovedenim aktivnostima, koje su u značajnoj mjeri unaprijedile računovodstvenu profesiju u Crnoj Gori.

„Kroz saradnju sa Institutom Sertifikovanih računovođa, našim studentima data je mogućnost da kroz praktične primjere shvate način na koji funkcionišu realni sektor u Crnoj Gori, kako bi sam pojam i značaj računovodstva bio što prihvaćeniji i kako bi shvatili da računovođe obavljaju usluge u javnom interesu kao kolektivnom dobru zajednice ljudi i institucija

Takođe, s obzirom na to da kao intitucija znamo koliko je, računovodstvena profesija univerzalni i opšteprihvaćeni poslovni jezik, kao i sredstvo pomoću koga mjerimo i opisujemo rezultate ekonomske aktivnosti, to je i razlog zbog kog su naši studenti već na drugoj godini svojih studija upućeni na izučavanje računovodstva, profesije sa visokim nivoom odgovornosti u obezbeđenju kvalitetnog finansijskog izveštavanja." naveo je dekan.

Na kraju dekan Milović je istakao da će Ekonomski fakultet kroz - Novi Nastavni plan -  na akademskim master studijama u trajanju od dvije godine, posebnu pažnju posvetiti ovoj oblasti kroz smjer Finansije i računovodstvo. 
Neki od projekata koje su ostvareni kroz uspješnu saradnju Ekonomskog fakulteta i Instituta sertifikovanih računovođa:

- Od 2011. godine organizovali smo besplatan višemjesečni kurs za studente Ekonomskog fakulteta, na kojem se svake godine upiše do 350 studenata.

- Usaglašen je dogovor oko priznavanja akademskih ispita kod upisa za profesionalna zvanja

- Od 2011. zajednički učestvujemo na organizaciji Kongresa i Simpozijuma

- Učestvujemo u radu na stručnom časopisu „Računovodstvo i revizija“


Na Simpozijumu su govorili i potredsjednik Privredne komore Crne Gore Stanko Zloković, Ivana Vojinović ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Simpozijumu prisustvuju mnogi eminentni predavači iz oblasti računovodstva i revizije, kako iz naše zemlje, tako i predstavnici iz Srbije,Hrvatske, Makedonije i Albanije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.