Svjetski poznati stručnjaci posjetili Ekonomski fakultet




Svjetski poznati stručnjaci posjetili Ekonomski fakultet

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Nikola Milović, sastao se danas sa renomiranim svjetskim stručnjacima dr Hauardom Moskovitzem i prof. dr Veljkom Milutinovićem.  

Dekan Milović je iskazao zadovoljstvo činjenicom da je Ekonomski fakultet u prilici da ugosti profesore i eksperte sa respektabilnim naučno-istraživačkim iskustvom koje je stečeno na prestižnim međunarodnim Univerzitetima i vodećim svjetskim kompanijama. 

Profesor Milutinović i gospodin Moskovitz predstavili su metode horizontalne segmentacije i mind genomics koje se uspješno primjenjuju u istraživanju u značajnom broju oblasti.  

Takođe,tokom sastanka su identifikovani potencijalni oblici saradnje koja može biti uspostavljena sa Ekonomskim fakultetom, a koja se prije svega tiče edukacije studenata i unapređenja naučno istraživačkog rada.

 

Pored dekana Milovića sastanku su ispred Ekonomskog fakulteta prisustvovali i prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović, prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom docent dr. Mijat Jocović i rukovodilac akademskih studija docent dr. Zdenka Dragašević.

 

Dr. Hauard Moskovitz je svjetski priznat stručnjak iz oblasti psihofizike i pronalazač svjetske tehnologije istraživanja tržišta. Dr. Moskovitz je diplomirao na Harvard univerzitetu, a doktorirao u eksperimentalnoj psihologiji. Dobitnik je prestižnih nagrada za istraživanja koja su dali značajan doprinos unapređenju marketing istraživačkih praksi.

 

Prof. dr Veljko Milutinović, redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, u svijetu poznat kao ko-dizajner prvog 200MHz mikroprocesora i to deceniju prije Intel-a.

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.