Šampioni trčali uz Ekomen - Koprivica i Perunović najbolji























Sportsko društvo Ekomen je u saradnji sa Triatlon klubom Podgorica i Sekretarijatom za kulturu i sport po prvi put organizovalo Podgoričku desetku – rekreativnu trku na 10 km, koja je održana na brdu Gorica.

Interesovanje za trku bilo je veće nego što su organizatori predviđali, pa se za učešće prijavilo preko 150 takmičara, dok je kroz cilj, nakon istrčanih 10 km prošlo ukupno 116 takmičara. Da u organizacionom smislu sve protekne kako treba pobrinulo se 20 članova Sportskog društva Ekomen iz reda studenata, dok je još toliko bivših i sadašnjih studenata uzelo učešće u samoj trci, rame uz rame sa profesionalnim sportistima koji se bave trčanjem.

Trka je privukla i pažnju brojnih prolaznika, koji su davali podršku takmičarima, ali i čestitali organizatorima na odličnoj ideji uz želju da projekat postane tradicionalan.

Najbolji takmičari proglašeni su u više starosnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji, a posebna priznanja zavrijedili su najstariji i najmlađi učesnici trke.

U muškoj konkurenciji u apsolutnoj kategoriji najbolji je, očekivano, bio Dragoljub Koprivica iz Atletskog kluba „Mornar“ iz Bara sa vremenom 34:38 minuta, drugi je bio Miloš Mikić (36:02), dok je treći bio Miloš Dragović (36:11).

Ni u ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja. Prvo mjesto u apsolutnoj kategoriji osvojila je Slađana Perunović iz Atletskog kluba „Nikšić“, sa vremenom 38:23 minuta. Druga je bila Vesna Pavlićević (45:28), dok je treće mjesto pripalo Radi Miladinović (47:25).

Priznanje za najmlađeg učesnika dobio je Đorđije Marković, dok je najmlađa učesnica bila Jelena Miladinović. Takođe, najstariji takmičari koji su sa uspjehom završili trku su zavrijedili posebna priznanja i to: u muškoj konkurenciji Branislav Stijepović, i u ženskoj konkurenciji Rada Miladinović.

U trci je učestvovao i uspješno je završio mr Ivan Radević, predmetni saradnik na Ekonomskom fakultetu.

Nagrade najboljima uručili su prodekan za naučno istraživački rad i saradnju sa biznis zajednicom Ekonomskog fakulteta UCG, doc. dr Mijat Jocović, kao i promoter trke, trinaestogodišnji Martin Marković.

Učešće u trci je bilo besplatno, a sve zahvaljujući prijateljima trke koji su prepoznali značaj ovog događaj i to: Štamparija Grafo Press, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Avanturistički park Podgorica, Bajkeraj d.o.o., Revita, Doding d.o.o i Kopirnica Student.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.