09.11.2017

Studenti Arhitektonskog fakulteta na studentskom arhitektonskom kongresu ASK 2017

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Arhitektonski studentski kongres (ASK) je događaj koji od 2002. godine okuplja studente arhitekture sa prostora bivše Jugoslavije. Svake godine organizovan u drugom gradu, ASK predstavlja priliku za mlade buduće arhitekte da razmijene ideje i iskustva. 

Ove godine Arhitektonski studentski kongres (ASK) održavao se u Nišu (30.10-2.11.)u organizaciji Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u saradnji sa Studentskim Parlamentom Građevinsko-arhitektonskog fakulteta i Klasterom urbanog planiranja, a Arhitektonski fakultet u Podgorici su predstavljale: Marijana Marković, Marija Šćepanović i Nikolina Sekulović.

Tema kongresa bila je "Raskorak". Studenti sa fakulteta širom Jugoslavije odgovorili su na temu i održali prezentacije o različitim 'raskoracima' i 'mimoilaženjima' sa kojima se susrećemo svakodnevno. Raskorak između potreba i sredstava, raskorak između ideja i realnosti, raskorak između želja i mogućnosti. Svaki fakultet arhitekture bavio se specifičnim temama i problemima svog grada. Na ovaj način studenti su saznali mnogo korisnih informacija o problemima “susjedstva”, funkcionisanju drugih fakulteta i različitim pristupima arhitekturi.

Osim prezentacija fakulteta organizovana su stručna predavanja i radionice na Građevinsko-Arhitektonskom fakultetu. Kongres podrazumijeva niz stručnih predavanja, prezentacije i radionicu. Na njima, osim studenata, učestvovalo je nastavno osoblje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, uz gostujuće profesore. Neki od predavača ove godine bili su: Elena Vasić Petrović, Saša Buđevac, Redi Oskar Ivan, Prof. dr. Goran Jovanović, dr Igor Marić, dipl. inž. arh, Marko Zečević (POLYARCH studio),... Na radionici studenti su bili podijeljeni u grupe i rješavali lokalne probleme grada gdje su razmijenili ideje i došli do zajedničkih rješenja. Organizatori su se potrudili da u potpunosti isplaniraju svaki dan boravka tamo ostavljajuci pritom dovoljno vremena da studenti i mentori obiđu značajna mjesta i kulturno istorijske spomenike Niša. Ovo je odličan način za upoznavanje novog grada, njegove istorije, sa problemima drugih zajednica, rješavanja istih, sarađivanja sa ljudima iz struke sirom Balkana i ostvarivanje novih poznanstava i prijateljstva.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

20.06.2018 Arhitektonski fakultet

Konkurs za upis u prvu godinu studija

DETALJNIJE

11.06.2018 Arhitektonski fakultet

Apsolventsko veče 2018.

DETALJNIJE

30.05.2018 Arhitektonski fakultet

Uspjeh studenata Arhitektonskog fakulteta na regionalnom takmičenju EBEC Balkan 2018.

DETALJNIJE

28.05.2018 Arhitektonski fakultet

Dekan primio studente povodom uspjeha na takmičenju EBEC Balkan 2018.

DETALJNIJE

24.05.2018 Arhitektonski fakultet

Održane konsultacije za maturante

DETALJNIJE

22.05.2018 Arhitektonski fakultet

Prof.dr Rifat Alihodžić na METU Univerzitetu u Ankari

DETALJNIJE

15.05.2018 Arhitektonski fakultet

Donijet Pravilnik o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu studija

DETALJNIJE

08.05.2018 Arhitektonski fakultet

Uspješno realizovano više aktivnosti Arhitektonskog fakulteta na sajmu SPACE

DETALJNIJE

03.05.2018 Arhitektonski fakultet

Rad profesorice Perović u monografiji Springera  

DETALJNIJE

03.05.2018 Arhitektonski fakultet

Studenti Arhitektonskog fakulteta na Arhitektonskom studentskom kongresu ASK 2018.

DETALJNIJE