10.11.2017

Uspjeh studenata i profesora na Međunarodnom salonu urbanizma 2017.

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Na 26. Međunarodnom Salonu Urbanizma, koji je otvoren 8. novembra 2017. god, u Nišu, studenti i profesori Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore ostvarili su zapažen uspjeh.  Salon predstavlja tradicionalnu godišnju manifestaciju Udruženja urbanista Srbije, u okviru koje se predstavljaju najznačajnija, aktuelna ostvarenja iz oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija, međunarodnog karaktera.

U okviru kategorije Studentski radovi, selekciona komisija je nakon prijema velikog broja radova prihvatila ukupno 32 sa različitih univerziteta, koji su konkurisali za nagradu-priznanje. Među nagrađenima našle su se Nina Simović i Bojana Cerović sa Arhitektonskog fakulteta u Podgorici, koje su učestvovale sa Završnim specijalističkim radovima, pod mentorstvom prof.dr Svetislava G. Popovića i doc. dr Svetlane K. Perović.

  • Bojana Cerović "Kreativna spojnica mesta i doživljaja u centralnoj zoni Podgorice", mentor: doc. dr Svetlana Perović, dia
  • Nina Simović: "Urbanističko - arhitektonsko rešenje obalnog područja Bijele u zoni "Jadranskog brodogradilišta", mentor: prof.dr Svetislav G. Popović, dia, saradnik: MSc Sanja Vlahović, spec.arh.

Pored prethodnih, selekcionu komisiju su prošli i sljedeći radovi koji su izloženi na Salonu:

  • Nina Simović & Jovana Jušković: "Urbana revitalizacija ulice Balšića", Sintezni urbanistički projekat 1, mentor: doc. dr Svetlana Perović, dia; saradnici: MSc Jelena Bajić Šestović, dia; MSc Sanja Vlahović, spec.arh.
  • Marijana Marković & Lidija Gigović: "Urbana struktura na obali Morače-Utopija", Urbane funkcije i strukture, mentor: Doc. dr Svetlana Perović, dia, saradnik: MSc Sanja Vlahović, spec.arh.

Pored priznanja studentima nagrađeni su i profesor i saradnica sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U kategoriji Konkursi, od 6 radova u konkurenciji, priznanje je pripalo Doc. dr Veljku Raduloviću za "Idejno urbanističko-arhitektonsko rješenje dječijeg vrtića i jaslica u naselju blok 6 u Podgorici".

U kategoriji Publikacije, od 12 publikacija u konkurenciji, saradnica  u nastavi MSc Jelena Bajić Šestović dobitnica je III nagrade za monografiju "Morfologija i tipologija javnih prostora Herceg-Novog".

Monografija predstavlja pregled morfoloških i identitetskih karakteristika javnih prostora Herceg-Novog, koji su formirani u specifičnom urbo-kontekstu. U radu je prikazano istraživanje fenomena javnog prostora, njegove geneze i identiteta. Autorka se bavi formiranjem i definisanjem tipova javnih prostora Herceg-Novog, koji nastaju u specifičnom kulturološkom, sociološkom i morfološkom okviru. Preporuke u ovoj monografiji nude mogućnost za definisanje metodologije urbanističkog projektovanja javnih prostora. U radu su prikazani rezultati istraživanja koji daju konkretne smjernice za transformacije javnih prostora, planiranje i tretiranje gradskih površina, kao i za definisanje strategije očuvanja i unaprijeđenja značajnih elemenata urbane strukture grada, u kontekstu održive strategije razvoja Herceg-Novog.

Dokumenti

26 Medjunarodni Salon urbanizma.pdf


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

21.04.2018 Arhitektonski fakultet

DAN OTVORENIH VRATA: 24.04.2018. Poziv maturantima

DETALJNIJE

19.04.2018 Arhitektonski fakultet

Stručna posjeta studenata Arhitektonskog fakulteta CNP-u

DETALJNIJE

18.04.2018 Arhitektonski fakultet

Posjeta delegacije sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu

DETALJNIJE

18.04.2018 Arhitektonski fakultet

Studenti Arhitektonskog fakulteta na FLUID dizajn forumu

DETALJNIJE

12.04.2018 Arhitektonski fakultet

Studenti u posjeti gradilištima školskih i predškolskih objekata u Podgorici

DETALJNIJE

11.04.2018 Arhitektonski fakultet

Studijska posjeta studenata Eko-zgradi Ujedinjenih Nacija u Podgorici

DETALJNIJE

05.04.2018 Arhitektonski fakultet

EASA 2018_RIJEKA, HRVATSKA_PRIJAVA DO 22.04.2018.

DETALJNIJE

03.04.2018 Arhitektonski fakultet

Studenti Arhitektonskog fakulteta na ASK-u 2018.

DETALJNIJE

03.04.2018 Arhitektonski fakultet

BIBLIOTEKA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA DOBILA NA POKLON LEGAT PROF. DR BOŽIDARA MILIĆA

DETALJNIJE

02.04.2018 Arhitektonski fakultet

REZULTATI INTERNOG KONKURSA: RIBA Norman Foster Travelling Scholarship 2018

DETALJNIJE