EASA 2018_RIJEKA, HRVATSKA_PRIJAVA DO 22.04.2018.




EASA 2018_RIJEKA, HRVATSKA_PRIJAVA DO 22.04.2018.

"EASA (European Architecture Students Assembly) je mreža studenata arhitekture iz cijele Europe i šire. Svakog ljeta okuplja se u drugoj zemlji oko 500 mladih kreativaca koji žive zajedno u samoodrživoj zajednici. Događaj se odvija tijekom dvadesetak dana, a uključuje predavanja, graditeljske i teorijske radionice, kao i druge kulturne i arhitektonske sadržaje. EASA djeluje kao platforma za razmjenu društvenih, arhitektonskih i kulturnih iskustava. Glavni fokus ljetnog okupljanja su radionice gdje oko 30 grupa studenata intenzivno radi na različitim projektima koji u roku od dva tjedna budu finalizirani. EASA radionice su raznovrsne- od izgradnje arhitektonskih intervencija i struktura, rasprava o hipotezama i konceptima, fotografije, do performansa i plesa, uz korištenje različitih medija.

Na godišnjem sastanku predstavnika svih zemalja iz EASA mreže koji se održao u Madridu od 1.-9. listopada, hrvatski studenti s Arhitektonskog Fakulteta u Zagrebu, u sastavu: Matej Antolković, Alma Antončić, Dora Gorenak, Enia Kukoč, Bruno Lang- Kosić, Vana Pavlić, Filip Pračić i Tijana Škrivanek, predstavili su program RE:EASA, te su u konkurenciji od 5 timova odabrani za organizatore EASA-e 2018. godine u Rijeci.

RE:EASA će se baviti svim radnjama vezanim uz recikliranje i ponovnu upotrebu materijala i prostora, ali će i preispitivati naš odnos prema održivom razvoju. Cilj je RE:EASA-e dokazati da je umjesto povratka prirodi i okretanju od teške industrije potrebno naći nove načine iskoristivosti otpada i postojeće industrijske baštine. Istaknut će se važan problem suvremenog društva, rasipanje materijala, prostora, resursa i vremena.RE:EASA će postati dio šireg kulturnog buđenja Rijeke unutar programa Europske prijestolnice kulture- Rijeka 2020: Port of Diversity.

Na radionicama RE:EASA-e studenti planiraju ostvariti niz trajnih arhitektonsko-urbanističkih intervencija od otpadnih i recikliranih materijala, koje će trajno ostati na području Grada Rijeke, na raspolaganju lokalnoj zajednici. Skup će se održati tijekom ljeta 2018. godine".

Više pročitati na linku:

http://www.easacro.info/easa.html

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.