Tehnologijada 2017




Tehnologijada 2017

Tehnologijada je studentska naučno-sportska manifestacija koja datira od 60tih godina prošlog veka. Ona okuplja studente sa fakulteta tehnološkog usmerenja iz Beograda, Novog Sada, Bora, Leskovca, Kosovske Mitrovice, Podgorice, Zvornika, Banja Luke i Maribora.

Tokom pet dana, studenti se kroz druženje takmiče u različitim sportskim aktivnostima poput košarke, futsala, odbojke, atletike, stonog tenisa i šaha, kako u muškoj tako i u ženskoj kategoriji. Uporedo sa sportskim takmičenjima održava se i prezentacija studentskih naučnih radova u kategorijama hemijskog inženjerstva i njegovih podsmerova, biohemijskog inženjerstva i biotehnologije, inženjerstva materijala, inženjerstva zaštite životne sredine i metalurškog inženjerstva zarad promocije nauke, jačanja kolektivnog znanja i razmene iskustva u tim oblastima.

Tehnologijada je od izuzetne važnosti jer spaja studente čitavog regiona kroz sportski, naučni i kulturno-zabavni program. Ta vrsta poznanstava utiče na jačanje i spajanje naučnih sektora i razmenu iskustava što vodi ka boljem i kvalitetnijem obrazovanju i unapređenju studentskog standarda. Ove godine će se održati 56-ta Tehnologijada, od 22.05. do 26.05. u Brzeću Hotel Junior, Kopaonik.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.