22.12.2017

Metalurško-tehnološki fakultet proslavio 44 godine rada

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Metalurško-tehnološki fakultet proslavio je danas 44 godine godine rada i svečano dodijelo diplome svršenim studentima.

ImageČestitke studentima, uz osvrt na dosadašnji rad Fakulteta, uputila je dekanica Fakulteta prof. dr Mira Vukčević, u prisustvu prorektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Đurđice Perović i dekana fakulteta Univerziteta.

Među počasnim gostima bili su i predstavnici tradicionalnih partnera fakulteta,  Uniproma - Kombinata aluminijuma i Pivare “Trebjesa”,  kojima je Vukčević iskazala posebnu zahvalnost.

“Od svog početka, Fakultet ima dobru saradnju sa industrijom u oblasti metalurgije i hemijske tehnologije u Crnoj Gori, koja se ogleda u naučno-stručnoj saradnji, kao i kroz kontakte u zapošljavanju naših kadrova”, kazala je Vukčević. Ona je izrazila nadu da će se decenijska tradicija saradnje sa poslovnim partnerima u projektima, u organizovanju praktičnih vježbi, studijskih posjeta, u nagrađivanju najboljih studenata i sličnih aktivnosti, nastaviti i u budućnosti.

 Vukčević je istakla i naučno-istraživački rad nastavnika i saradnika koji su sa preko 200 radova zastupljeni u indeksiranim publikacijama što je, s obzirom na broj zaposlenih,  visok nivo zastupljenosti.

“Pored značajne projektne aktivnosti u oblasti naučno istraživačkih projekata, ističemo nacionalne projekte, Eureku, Cost, INVO HERIC, u koje su kao istraživači uključeni skoro svi nastavnici i saradnici. Intenzivira se i bilateralna saradnja, vrlo značajna za buduće naučnoistraživačke kontakte i složenije aplikacije. U procesu realizacije su  bilateralne saradnje sa Austrijom, Slovenijom, Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, Srbijom”, kazala je Vukčević.

Studentima je poručila da je, u današnje vrijeme, permanentno unapređivano obrazovanje inženjera od posebnog značaja, zbog ubrzanog razvoja nauke I tehnologije I čestih izmjena tehničke i pravne regulative u ovim oblastima

“Zbog toga, dragi moji student, sigurna sam da ste na našem Fakultetu dobili odgovarajući nivo znanja, koji će vam omogućiti da se aktivno uključite u tržišnu utakmicu, gdje ćete imati priliku da pokažete svoje kvalitete i zadovoljite kriterijume poslodavca”.

Na svečanosti je dodijeljeno 28 bečelor diploma, 30 specijalističkih, dvije diplome diplomiranim inžinjerima metalurgije i jedna za stečeno zvanje magistra.

Najboljim studentima osnovnih studija Metalurgije i Hemijske tehnologije, Milici Vujović i Bojani Zindović, nagrade je uručio Nebojša Dožić, generalni direktor Uniprom KAP-a, dok je najboljim studentima specijalističkih studija Zaštita životne sredine, Tamari Krvavac, Milisavu Dačeviću i Luki Vujičiću, nagrade uručio Vanja Lazarević, direktor proizvodnje i logistike Pivare “Trebjesa” d.o.o Nikšić

 

Dokumenti

Govor dekana

Spisak diplomiranih studenata


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

30.03.2018 Metalurško-tehnološki fakultet

Predavanje gostujućeg profesora na MTF-u

DETALJNIJE

30.03.2018 Metalurško-tehnološki fakultet

O zaštiti životne sredine na MTF-u

DETALJNIJE

02.03.2018 Metalurško-tehnološki fakultet

Takmičenje za biznis ideje Evropskog instituta za tehnologiju i inovacije

DETALJNIJE

26.02.2018 Metalurško-tehnološki fakultet

Prezentacija "Poliex"-a

DETALJNIJE

16.02.2018 Metalurško-tehnološki fakultet

Saradnja sa "POLIEX" a.d. Berane

DETALJNIJE

12.02.2018 Metalurško-tehnološki fakultet

Uspješno okončan projekat REM-MTF

DETALJNIJE

30.01.2018 Metalurško-tehnološki fakultet

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

DETALJNIJE

16.11.2017 Metalurško-tehnološki fakultet

Studentima MTF-a stručna praksa šansa za posao

DETALJNIJE

24.10.2017 Metalurško-tehnološki fakultet

Emisija "Index" o studentima Metalurško-tehnološkog fakulteta

DETALJNIJE

19.10.2017 Metalurško-tehnološki fakultet

Posjeta Hemosanu u Baru

DETALJNIJE