Uspješno okončan projekat REM-MTF




Uspješno okončan projekat REM-MTF

Početkom februara (9.02.2018), zvanično je po odobrenju rektora UCG, donijeto rješenje o ukidanju poslovnog podračuna projekta REM-MTF iz razloga njegovog završetka. Projekat je prošao reviziju HERIC-INVO  kancelarije , kao i TSU Ministarstva finansija Crne Gore i na svom završetku proglašen izuzetno uspješnim.

Projekat je imao za cilj jačanje kapaciteta u reformi studijskih programa iz oblasti metalurgije i materijala, hemijske tehnologije i zaštite životne sredine. Bio je izvanredna prilika za jačanje medjufakultetskih veza, naročito sa srodnim fakultetima u okruženju, prije svega u Beogradu i Ljubljani.

Projekat je omogućio zamjenu kompletne računarske opreme na MTF-u, mrežno pokrivanje velikog broja učionica koje su do sada bile bez ovog servisa, otvaranje nove računarske sale, kupovinu savremenih učila, kao i kupovinu najnovije inostrane literature na osnovu potreba koje su izrazili nastavnici. Ukupna vrijednost projekta je iznosila 39.000e, od čega je 10% obezbijedio MTF, a ostatak Ministarstvo iz sredstava projekta „ Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije  i konkurentnost INVO, iz sredstava zajma Medjunarodne banke za obnovu i razvoj.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.