28.04.2017

Koncertna sezona, majstorski kursevi i predavanja

 
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
Slide1 background
FB, TW, Linkedin, YouTube ...dodaj me
 

Koncertna sezona Muzičke akademije je osmišljena  kao program visokih umjetničkih dometa koji brižljivo njeguje kvalitet  snažno utičući na ukupnu klimu na crnogorskoj muzičkoj sceni. Dosadašnja praksa pokazala je uspon i razvoj direktnih i indirektnih uticaja na javni, kulturni život Crne Gore, pa je time još upadljivija važnost za ukupnu kulturnu scenu crnogorske prijestonice. Značaj je višestruk i tiče se takođe važnosti koju ova sezona ima za ambijent koji umjetničke akademije na Cetinju isijavaju, u interakciji sa lokalnom zajednicom, kao i u interakciji sa svijetom. U takvoj interakciji ovakvi programi iz godine u godinu pokazuju kako se tokom njihovih održavanja ostvaruje, razvija i njeguje posebna atmosfera razmjene između vrhunskih crnogorskih, evropskih i svjetskih umjetnika koji razmjenjuju svoje umjetničke energije.

Cilj sezone je da svojim vrhunskim programom obuhvati raznovrsne segmente muzičkog stvaranja i interpretacije kao i stvaranje ambijenta za razmjenu i komunikaciju unutar muzičke zajednice, na Cetinju, time i u crnogorskom muzičkom životu. Obuhvaćeni su svi segmenti muzičke tradicije, od interpretacije stare muzike, do nove muzike Crne Gore i regiona.

Muzička akademija će u širenju ove mreže aktivnosti proširiti svoje domene i prema interdisciplinarnosti, multimedijalnosti, kroz brojne umjetničke događaje koji predstavljaju uspješno sezanje za ostalim, muzici bliskim ili dopunjujućim aktivnostima.

Program 2016/2017

Program 2017/2018


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print