Festival Muzički susreti dva svijeta ispunio očekivanja




Festival Muzički susreti dva svijeta ispunio očekivanja

Nekoliko stotina gledalaca uživalo je u sali hotela “Šeraton” u Tirani u sjajnom izvođenju albanske pijanistkinje Silve Skenderi i crnogorskog violiniste Mirana Begića - navodi su tekstu Albanian Daily News-a, lista koji od 1995. godine izlazi u Albaniji na engleskom jeziku.

Ovaj nadasve harmoničan duo publici se predstavio kroz poseban program koji se sastojao od djela Volfganga Amadeusa Mocarta, Ludviga van Betovena, Edvarda Griega, Aleksandera Pećija i Nikole Hercigonje.

Koncertom, koji je organizovan 31. oktobra, zatvoreno je 11. izdanje Međunarodnog festivala “Dva svijeta”, u okviru kojeg su ove godine održana još tri koncerta u Dropulu, Skadru i na Umjetničkom univerzitetu u Tirani.

Festival “Muzički susreti dva svijeta” organizovan je pod pokroviteljstvom Ilde Mara, izvšne direktorice organizacije “Argjiro”, i već predstavlja jedan od najznačajnijih događaja koji spaja tradiciju sa klasikom i modernim, a ostaje doslijedan nacionalnom identitetu.

Cilj festivala je da služi kao dijalog i kulturni most među narodima i da skrene pažnju na očuvanje i prenos kulture kao dijela kulturnog naslijeđa, kao i oživljavanje istorijskih centara kroz periodične muzičke događaje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.