Predstavnici Muzičke akademije na Simpozijumu muzičkih pedagoga u Puli




Predstavnici Muzičke akademije na Simpozijumu muzičkih pedagoga u Puli

Predstavnici Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, vanredni profesor Jelena Martinović Bogojević i doc. dr Vedrana Marković učestvuju u radu Petog međunarodnog simpozijuma muzičkih pedagoga, koji se održava od 18. do 21. maja na Muzičkoj akademiji  Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

 Vanr. prof. Jelena Martinović Bogojević predstaviće rad pod nazivom „Magija dešifrovanja Paskala Le Kora kao integrativna metoda čitanja s lista na klaviru“, dok će se doc. dr Vedrana Marković predstaviti sa radom „Specifičnosti u početnoj nastavi ritma u radu s učenicima oštećenog vida“.

Simpozijum je prepoznat kao vodeći u regionu, značajan za međunarodno povezivanje, a podržava ga EAS (European Association for Music in Schools).  Jedan od recenzenata zbornika radova sa simpozijuma, pod nazivom Glazbena pedagogija u svjetlu sadašnjih i budućih promjena 5, je predsjednik EAS-a, prof. dr. Gerhard Sammer (Hochschule für Musik Würzburg). Simpozijum okuplja oko 50 izlagača iz brojnih evropskih zemalja koji se bave različitim aspektima muzičke pedagogije.

 

ImageImageImage

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.