Koncert i majstorski kurs profesora Jeffrey Noel Lastrapesa, Texas Tech University




Koncert i majstorski kurs profesora Jeffrey Noel Lastrapesa, Texas Tech University

Muzička akademija u saradnji sa Umjetničkom školom za osnovno i srednje muzičko obrazovanje "Andre Navarra" iz Podgorice  organizuje koncert priznatog violončeliste i profesora Jeffrey Noel Lastrapes-a iz Sjedninjenih američkih država. Prof Jeffrey Noel Lastrapes šef je katedre gudačkog odsjeka na prestižnom Texas Tech University u Teksasu. Koncert će se održati 20. oktobra 2017.godine u Vladinom domu sa početkom u 19 časova. Ovim povodom profesor Jeffrey Noel Lastrapes održaće i majstorski kurs za studente i đake ove dvije institucije. Ulaz je slobodan.

 

P R O G R A M 

 

 

Robert Brownlow (1965 - )

“Mistwood” for Solo Cello                                                                 

(composed for Jeffrey Noel Lastrapes)

 

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750)

Suite No. 1 in G major BWV 1007                    

Prelude

Allemande

Courante

Sarabande

Menuet I and II

Gigue

 

 

Suite No. 2 in d minor BWV 1008                      

Prelude

Allemande

Courante

Sarabande

Menuet I and II

Gigue

 

 

Suite No. 3 in C major  BWV 1009                     

Prelude

Allemande

Courante

Sarabande

Bouree

Gigue

 

Jeffrey Noel Lastrapes je aktivni solista, kamerni muzičar i nastavnik koji je nastupao i predavao u Evropi, Južnoj Americi, Aziji, kao  i širom SAD. Diplomirao je na Curtis Institute Music i Juilliard School, u klasama profesora Orlando Cole-om i Harvey Shapiro-om.  Snimao je za New World Records i Centaur Records.

Svoj prvi nastup u Njujorku imao je 2009.godine u Merkin Concert Hall-u. Tim povodom pobio je i priznanje kritike: ,, Odličan violončelist sa savršenim tehničkim majstorstvom, Lastrapes je iskusan izvođač čija snažna, otvorena ličnost  omogućava da oblikuje muziku na velikom platnu sa živim bojama i konturama. “- Edith Eisler New York Concert Review

Snimci Rachmanjinovljevih i Šopenovih sonata, te Dua za violinu i violončelo Morisa Ravela  i  Zoltana Kodaljija, objavljena su nedavno  za Centaur Records, kao i štampano izdanje Šest svita za violončelo solo J.S. Baha (BCMP Ltd).

Maestro Lastrapes je učestvovao na velikim ljetnjim festivalima širom svijeta, uključujući Evian, Hot Springs, Peninsula (WI), Bay View (MI), i Bellingham (WA).

Trenutno je vanredni profesor za violončelo i šef Gudačkog odsjeka na Texas Tech University,  I aktivni predavač na seminarima Governor's School for the Arts i  Interlochen Center for the Arts. Suosnivač je Caerus Ensamble-a.

Maestro Lastrapes nastupa na violončelu Frančeska Ruđerija iz 1684. godine, kao i violončelu Pola Šubaka iz 1987. godine.

 

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.