Danijel Cerović snima svoj drugi CD za NAXOS




Danijel Cerović snima svoj drugi CD za NAXOS
U periodu od 27-30 okbobra 2016 godine, Kao član "Crnogorskog Gitarističkog Dua", Docent Danijel Cerović će za potrebe izdavačke kuće NAXOS snimati 4,5 i 6 englesku svitu Johana Sebastijana Baha u transkripciji za dvije gitare. Snimanje će se odvijati u Crkvi Sv Hrizostoma u Nju Marketu. producent i snimatelje je Norbert Kraft, dobitnik nagrade "GRAMMY". CD će biti objavljen 2017 godine, a nakon toga će članovi ovog dua realizovati i nekoliko izdanja kao solisti, takođe i u novom projektu dua čiji će program, uz gostovanje nekih od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku, biti uskoro objavljen. 
 
Da podsjetimo, prestižna izdavačka kompanija Naxos, objavila je kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim Engleskim svitama, u transkripciji članova dua (projekat sufinansiran od strane Ministarstva Kulture Crne Gore) u Septembru 2015.godine. Zvanična promocija CD-a organizovana je u  "Concertgebouw" dvorani u Amsterdamu, a od tada je predstavljen na nastupima CGD-a  na festivalima u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji.
 
 
Po mišljenju publike i kritike koje stižu od uglednih američkih magazina "Fanfare" , "ClassicsToday", "Soundboard", "American Record Guide" kao i od specijalizovanog francuskog časopisa "Guitare Classique", CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.