Profesor Danijel Cerović na festivalu "Guitarras del mundo" u Argentini




Profesor Danijel Cerović na festivalu "Guitarras del mundo" u Argentini

U utorak, 3. oktobra, koncertom Crnogorskog Gitarističkog Dua (Goran Krivokapić & Danijel Cerović) u Buenos Airesu (Argentina) otvoreno je dvadeset treće izdanje najvećeg festivala gitare na svijetu, "Guitarras del mundo". 

 
Ovogodišnje izdanje festivala će se održati u pedeset četiri grada Argentine, uz učešće najprestižnijih umjetnika iz čitavog svijeta
 
Na programu koncerata su djela Johana Sebastiana Baha (Engleske svite u transkripciji članova dua) , kao i djela argentinskog kompozitora Astora Pjacole. Ovim koncertom započinje argentinska turneja dua koja, sem koncerta u Buenos Airesu na otvaranju uključuje nastupe u Azulu, Las Floresu, Rachu i La Plati.
 
Naši umjetnici putuju u Buenos Aires na poziv Ministarstva kulture Argentine koje je organizator i poktovitelj ovog festivala, a projekat je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore, što je svakako važno kako za nastavak predstavljanja crnogorske umjetničke scene tako i za dublje povezivanje Crne Gore sa brojnom brojnom crnogorskom iseljeničkom zajednicom u Argentini.  
 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.