Koncert prof. Mirana Begića u Tirani




Koncert prof. Mirana Begića u Tirani

Redovni profesor Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore mr Miran Begić nastupiće 31. oktobra u Tirani, gdje će s albanskom pijaninskinjom Silvom Skenderi zatvoriti 11. međunarodni festival „Muzički susreti između dva svijeta“.

ImageRiječ je o koncertu za klavir i violinu pod nazivom „Gdje klasična muzika srijeće tradiciju“, a duo Begić - Skenderi izvešće djela Volfganga Amadeusa Mocarta, Ludviga van Betovena, Edvarda Griega, Aleksandera Pećija i Nikole Hercigonje.

Koncert, koji će biti izveden u 19 sati u sali „Ilirija“ hotela „Šeraton“ u Tirani, organizuje nevladina organizacija „Argjiro”.

Koncertu će, osim vršioca funkcije rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Danila Nikolića i predsjednika Upravnog odbora prof. dr Duška Bjelice, prisustvovati i predsjednik Albanije Ilir Meta, predstavnici albanske vlade, rektor i dekani Univerziteta u Tirani, kao i predstavnici diplomatskog kora i druge zvanice iz javnog života te zemlje. Nakon koncerta, v.f. rektora Nikolić i predsjednik Upravnog odbora Bjelica imaće sastanak sa rektorom i dekanima Univerziteta u Tirani. 

Organizacija „Argjiro” bavi se uspostavljanjem i razvijanjem međunarodne kulturne razmjene, kao i građenjem kulturnog dijaloga između Albanije, Kosova, Evrope i Mediterana. „Argjiro“ je fokusiran na digitalizaciju kulturnog nasljeđa i očuvanje pamćenja.

Više informacija o ovoj nevladinoj organizaciji dostupno je na linku Argjiro .

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.