Poziv za učestvovanje u radu okruglog stola: Komarci - prenosioci i izazivači bolesti, u CANU




Crnogorska akademija nauka i umjetnosti, Odbor za poljoprivredu i šumarstvo, Vas poziva da učestvujete u radu okruglog stola: Komarci - prenosioci i izazivači bolesti, koji će se održati u utorak, 7. novembra 2017. godine u Akademiji, u vremenu  od 11 do 14 časova.

Imajući u vidu značaj i aktuelnost predložene teme, uvodničari su stručnjaci iz oblasti medicinske i veterinarske entomologije. Ciljevi okruglog stola su sljedeći: a) da se prikaže značaj vektorskih zaraznih i parazitskih bolesti i moguće posljedice po zdravlje životinja i ljudi;  b) da se prezentuju informacije stručnoj, naučnoj i široj javnosti o učestalosti pojave vektorskih bolesti kod nas  i u svijetu; i c) da se ukaže na potencijalne opasnosti od pojave novih vektorskih bolesti u našoj zemlji i regionu, kao i na  mogućnosti njihove prevencije, dijagnostike i  liječenja.

Prema programu koji dostavljamo u prilogu, nakon uvodnih prezentacija biće organizovana diskusija, a na kraju će biti predloženi zaključci okruglog stola.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.