CEI - poziv za prijedloge projekata




CEI - poziv za prijedloge projekata

Sekretarijat Centralno-evropske inicijative u Trstu objavio je poziv za dostavljanje projektnih predloga u okviru Fonda CEI sa saradnju.

Prijedlozi projekata moraju biti u skladu sa Akcionim planom CEI 2018-2020 (dostupan na sajtu http://www.cei.int/content/cei-plan-action-2018-2020) i ispunjavati kriterijume propisane Pozivom za projekte i Smjernicama za apliciranje. Prijedlozi aktivnosti moraju biti fokusirani na mobilnost i povezanost u CEI regonu kroz razmjenu i prenos znanja između država CEI koje su članice EU i onih koje to još uvijek nisu.

Prilikom apliciranja potrebno je da se detaljno navede na koji način će predložena projektna aktivnost doprinijeti realizaciji ciljeva Centralno-evropske inicijative.

Aktivnosti saradnje mogu se odnositi na organizovanje konferencija, seminara, radionica i ostalih vrsta sastanaka, kao i pripremu analiza i studija.

Uslov za realizaciju projektnih aktivnosti je da se obezbijedi učešće određenog broja predstavnika iz zemalja članica Centralno-evropske inicijative (polovina + 1, ali ni u kom slučaju manje od jedne trećine zemalja članica CEI).

Ukupan budžet u okviru ovog poziva iznosi 400 000 eura, a maksimalan iznos koji moze biti odobren po projektu iznosi 15 000 eura.

Period za implementaciju aktivnosti je 1. januar – 31. decembar 2019. godine.

Detaljne informacije o pozivu, uslovima i načinu apliciranja nalaze se na internet stranici CEI http://www.cei.int/content/cooperation-activities?=1

Aplikacije se dostavljaju najkasnije do 8. maja na e-mail applications.coopfund@cei.int. Potrebno je da aplikanti iz Crne Gore u kopiji mejla navedu i crnogorskog nacionalnog koordinatora za CEI Ivana Ivaniševića.

Obzirom da Univerzitet Crne Gore može predati samo jednu projektnu prijavu, u slučaju da namjeravate da pripremite predlog projekta za Fond CEI molimo vas da se o tome konsultujete sa prodekanom za međunarodne odnose na Fakultetu najkasnije do ponedjeljka 7. maja na adresu, radi dobijanja saglasnosti UCG za konkurisanje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.